MTI közlemény - parlamenti vizsgálóbizottságot !

2015.01.24

A Hiteles Mozgalom is támogatja a Devizaadósok Szövetségének felhívását, hogy sürgősséggel álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság. A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett „devizahitelezés” történetének magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk meghatározása, a személyi és intézményi felelősök megállapítása.

Okkal feltételezhető, hogy a magyarországi  devizahitelezés egy nemzetközi csalás része, melyben hazai és nemzetközi bankok vezetői és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban. Bízunk benne, hogy felhívásunkra kezdeményezni fogják a parlamenti vizsgálóbizottság gyors létrejöttét.

Nem kérdés már az sem, hogy a bankok kölcsöntermékeit senki sem ellenőrizte, hogy „nem volt deviza” a devizahitelek „mögött”,  hogy a bankok tisztában voltak 2006 elején is azzal, hogy a forint gyengülni fog. Azzal is minden történéseket figyelő tisztában van, hogy a Kúria döntései önmaguknak ellentmondanak, így az erre alapuló törvények igazságtalanok, az adósok számára kárt okoznak. Elfogadhatatlan, hogy meg akarja a kormány akadályozni a pereinkben fény derüljön az igazságra. A bizottságban ott a helye a civileknek is.

Részletek: https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/

A felhíváshoz a Hiteles Mozgalom által szervezett devizahiteles szakmai fórumon több civil szervezet is csatlakozott.

2015 - Van miért küzdeni!

mti-kozl-2015.01.24.---kep--teteje.png