Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.10.04

Alapvető Jogok Biztosának válasza - 2012.10.03.

Tisztelt Uram!                                                                                                  Ügyszám: AJB-6456/2012

                                                                                                                            Előadó: dr. Gulyás Attila

Köszönöm, hogy ismét megtisztelt a bizalmával, és előző beadványát újabb adatokkal egészítette ki. Korábban arról tájékoztatott, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő devizaadósokat jelentős mértékű eljárási díjak is terhelik, mikor ügyük kapcsán jogaikat kívánják érvényesíteni. Tájékoztattam, hogy 2011-ben megvizsgáltam a végrehajtási záradék kibocsátása során alakalmazott közjegyzői eljárás díját, valamint a végrehajtási ügyekben eljáró jogtanácsos és az önálló bírósági végrehajtó munkadíját. A vizsgálatokhoz kapcsolódó jelentéseket csatoltan megküldtem az Ön részére.

A jelentésekben több javaslatot is megfogalmaztam, melyek az említett eljárások kapcsán felmerülő díjak, költségek csökkentését szorgalmazták. Utóvizsgálatom során vizsgálom, hogy az említett kezdeményezések figyelembe vétele megtörtént-e a jogalkotás során, valamint a díjak, költségek mértéke csökkent-e. Az utóvizsgálathoz kapcsolódó tájékoztatást köszönettel vettem. Tájékoztatom, hogy a vizsgálat lezárását követően, az erról készülő jelentést eljuttatom az Ön részére.

Bízom abban, hogy e tájékoztatással is a segítségére lehettem, és a jövőben is a rendelkezésére állok minden olyan ügyben, amelynek vizsgálatára a törvény feljogosít.

Budapest, 2012.október 3.

 

Prof. Dr. Szabó Máté

A levelünk, melyre a válasz érkezett:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/vizsgalatok/level-az-alapveto-jogok-biztosanak---2012.08.26..html