Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.22

Velejéig aljas eljárás

Velejéig aljas eljárás

 

A legfelsőbb politikai elit tagjainak szóhasználatával élve, egy igazán geci eljárás.

 

Nézzük, miért?

 

Azon százezrek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi történt, akiket nem is érdekel az egész, elégedetten veszik tudomásul, hogy csökken az adósságuk, csökken a havi törlesztő részletük. Akiknek már kifutott a szerződése, készpénzt kapnak vissza. Aki a vártnál kevesebb jóváírást fog kapni, azt azzal nyugtatják majd, hogy kevésbé csapta be éveken keresztül a bankja, ezért kisebb az összeg. Legyen elégedett, nézze csak meg, milyen sokan milyen jól jártak.

 

Azon tízezrek, akik felléptek saját érdekükben, akik keresték az igazságot a devizahiteles csalásban, akik perelték a bankjaikat, büntetést kaptak a hatalomtól. Ha nem perelnek tovább, akkor saját maguk fizetik az eddigi ügyvédi költségeiket, ezt már nem tudják a tisztességtelen bankokkal megfizettetni. Amennyiben tovább perelnek, akkor a Kúria szándékai szerint semmiképpen sem szabadulhatnak meg a deviza elszámolástól és a kamatfizetéstől. Sugallja majd a polgári hatalom, hogy nincs értelme tovább perelni. Harsogják majd ezerrel: ne perelj!

 

Azon százezrek, akik már nem tudták fizetni a törlesztő részleteket, kevesebb adósság csökkentést kapnak.

 

Aljas módon jutalmazza a pénzügyi- és polgári hatalom együttműködése azt, aki besimul, aki nem reklamál, aki nem kutatja a csalások hátterét. Bünteti a perlőket, az öntudatos polgárokat. Üzeni: semmiképpen, soha ne merj a fennálló hatalom ellen fellépni!

 

A kegyeltek három éve 180-as CHF árfolyammal szabadulhattak azért a devizahitelüktől, mert a bankok „megtévesztették és becsapták az embereket”. Most a túlnyomó többségnek 256-os árfolyammal kötelezően, törvénnyel forintosítják az (érvénytelen, semmis) szerződésüket. Vannak százezrek, akik most már 280 feletti árfolyammal számolva fizetik a törlesztő részletüket. Micsoda aljas és önkényes megkülönböztetés ez? A bankok mindenkit becsaptak, mindenkinél csaltak.

 

A polgári hatalom elnézi a pénzügyi hatalomnak azt, hogy bűncselekményt követ el!

 

Miért, bűncselekmény történt?

 

„Pénzváltási tevékenység hiányában ebben a körben a pénzügyi intézmény nem végzett olyan valódi szolgáltatási típusú műveletet, melyért az  adóssal szemben ellenértéket számíthatna fel. Tekintettel arra, hogy ezekben az  esetekben az  adós egy el nem végzett szolgáltatásért fizetett mégis ellenértéket, ezért azt a  jogalkotó tisztességtelennek minősítette. Ez  a  tény azonban a  visszaható hatállyal semmilyen közvetlen összefüggésben nem áll, ugyanis a pénzügyi intézménynek már a szerződés megkötésekor is tudnia kellett, hogy olyan szolgáltatásért követel ellenértéket, melyet ténylegesen és valósan az  adós részére nem fog teljesíteni.

Az, hogy az  adós erről nem tudott (erről őt a  pénzügyi intézmény nem tájékoztatta), illetve, hogy a  szerződés megkötése óta viszonylag hosszabb idő telt el, nem teszi – az  egyébként egyoldalúan meghatározott – kikötést tisztességessé.”

Az Alkotmánybíróság 7/2015. (III. 19.) AB határozata – Magyar Közlöny 2015. évi 35. szám

 

bank---gyorsan-ide-a-penzt---kep.jpg

 

 

 

Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha 

a) a csalás különösen jelentős kárt okoz,

b) a különösen nagy kárt okozó csalást bűnszövetségben, üzletszerűen követi kel.

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről – 373.§ - Csalás

 

Jelentős kárról van szó?

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a piaci szereplőktől bekért adatok szerint a pénzügyi intézmények áprilisig mintegy 1,703 millió – élő vagy már megszűnt – ügyfélszerződésnél küldenek ügyfélértesítőt és számolnak el. E szám nem tartalmazza a korábban kedvezményesen végtörlesztett mintegy 170 ezer hitelt, amelynél az elszámolás nem automatikus, hanem az arra vonatkozó igényt - díj megfizetése ellenében - a pénzügyi intézményhez március 31-ig beérkező kérelemmel lehet kezdeményezni.

Márciusban összességében mintegy 237 ezer, áprilisban pedig mintegy 1,465 millió szerződésnél történhet meg az elszámolás.

MNB sajtóközlemény 2015. március 18.

 

A csalás több mint 1,7 millió kölcsönszerződés révén a magyar állampolgárok harmadát közvetlenül érinti. Mint tudjuk, összességében több százmilliárd forint kárról van szó, melyet vagy leírnak a meglévő adósságból vagy készpénzben visszafizetnek.

 

A bíróknak, az Alkotmánybíróságon dolgozó bíróknak nem kell hivatalból észlelniük és eljárniuk, ha bűncselekményre bukkannak munkájuk során?

 

Igazán geci módon a magyar szabadság, a magyar polgárosodás napján a polgári hatalom a legnagyobb kitüntetéssel nyilvánosan behódolt a pénzügyi hatalom vezéralakjának. Csányi Sándor megkapta a legmagasabb magyar kitüntetést.

 

csanyi-kituntetve---foto-kis-meret.png

 

Bővebben a kitüntetésről:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/csanyi.html

 

 

"Csányit külön meghajolva üdvözölte Orbán, amikor a bankvezetőkkel találkozott 2011 december 16-án."

 

csanyi---orban-kezfogas.jpg

 

http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111221-az-adosmento-csomag-kulisszatitkai-milyen-szerepe-volt-csanyinak.html