Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.01

Valóban így történt 5 éve?

valoban---kep.png

 

 

Az elemzés alapja:

 

Eljött a devizahitelesek nagy napja: magyarok százezrei könnyebbültek meg egyszerre

https://www.portfolio.hu/bank/20200201/eljott-a-devizahitelesek-nagy-napja-magyarok-szazezrei-konnyebbultek-meg-egyszerre-414385

 

„A magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb horderejű pénzügypolitikai intézkedése lépett hatályba 2015. február 1-jén, vagyis kereken öt évvel ezelőtt. 1,9 millió devizaalapú hitelszerződés forintosítására és tisztességtelen szerződési feltételeinek elszámolására került sor.

 

„A 2008-as hitelválság kezdete óta a hazai gazdaságpolitika napirendjén volt a magyar lakosság túlzott devizaalapú adósságának problémája, a döntően svájci frankban eladósodott háztartások árfolyamkockázatának a kezelése.” 

 

Valóban így van, már 2009-ben egészen komolyan felmerült a forintosítás. A MNB-hoz fordultam az év elején, kikérve a „titkos tanulmányt”.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/kozerdeku-adat-igenyles-az-mnb-tol.html

 

Az MNB válaszát tegnap vettem át a postán, pár napon belül közzé teszem.

 

 

„Az igazi fordulat 2014 áprilisában jött el, amikor is a több ezer pereskedő devizahiteles közül egy révbe ért: az Európai Bíróság Kásler Árpád ügyében a Kúria kezébe adta a jogot, hogy vizsgálja az árfolyamrés (hitelfelvétel vételi, törlesztés eladási árfolyamon) alkalmazásának tisztességességét.

 

Ez így teljesen pontatlan, ez így teljesen félrevezető! Hatalmas jelentősége volt a PITEE pernek (Lázár Dénes ügyvéd vezetésével), melynek eredményeképpen az összes szerződés semmis lett volna, mivel a szerződések nem tartalmaztak minden költséget. A Kásler per kapcsán tudták megmenteni a szerződéseket, mivel kimondták, hogy nem volt semmilyen pénzváltás, így tisztességtelenül számoltak fel a nem létező pénzváltás miatt költséget – így az visszajár.

 

Az MNB a mai napig állítja ezzel szemben, hogy minden esetben volt deviza és minden esetben volt pénzváltás.

 

A forintosítás és elszámolás előtt fejeztem be első devizahiteles könyvemet, melyben pontosan ismertetem, hogy mi hogyan történt. Milyen trükköket követett el a Hatalom, hogy a bankok megússzák ezt a hatalmas csalást.

 

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban. Pl:

 

 

https://www.libri.hu/konyv/szabo_jozsef.devizahitel-hol-az-i-gazsag.html

 

 

Elérhető a neten is:

 

http://mek.oszk.hu/18300/18355/18355.pdf

 

 

„A jövőbeni árfolyamkockázatok elkerülésére azonban szerencsés időzítésű döntés született: még a svájci frank árfolyamküszöbének 2015. január közepi eltörlése előtt, 2014 novemberében megállapodott egymással a kormány, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség az akkori piaci árfolyamhoz közeli, előre rögzített árfolyamú forintosításról.

 

 

Valóban így történt! Az egyeztetésből teljes mértékben kihagyták a károsultakat. A kormányzat kizárólag csak a csaló bankok lobbiszervezetével tárgyalt.

 

A forintosítás egyáltalán nem volt szerencsés időzítésű, már legkésőbb akkor meg kellett volna hozni, amikor a leginkább tehetősebbeket kimentették a kedvezményes árfolyamú végtörlesztéssel 2011 elején.

 

Az pedig, hogy a forintosítás piaci árfolyamon történt egyszerűen vérlázító!

 

Felhívom mindenki figyelmét a „jövőbeni árfolyamkockázat” kifejezésre. A szerződéskötés és forintosítás közti árfolyamemelkedés terhét meghagyták – ezt a terhet a mai napig is viselik a becsapott és megtévesztett adósok. Azt hogy becsapták és megtévesztették a bankok családok százezreit, nem én találtam ki. Orbán Viktor, a teljes kormány és a Fidesz megmondó emberei harsogták tele a sajtót korábban.

 

Több ezer per van még folyamatban, ezekben már leginkább arról van szó, hogy milyen csalásokkal vették rá a bankok a családokat arra, hogy mérgező „devizahitel” szerződést kössenek.

 

A tényeket minden érdeklődő könnyedén megismerheti. Pl. ebből az előadásomból:

 

 

 

 

ÖSSZESSÉGÉBEN TÖBB MINT 2400 MILLIÁRD FORINTNYI

 

JELZÁLOGHITEL FORINTOSÍTÁSÁRA KERÜLT SOR,

 

AZ ELSZÁMOLÁS KERETÉBEN PEDIG

 

734 MILLIÁRD FORINTNYI

 

TISZTESSÉGTELENÜL FELSZÁMÍTOTT ÖSSZEGET

 

TÉRÍTETTEK VISSZA A HITELEZŐK

 

KAMATOS KAMATTAL EGYÜTT

 

1,9 MILLIÓ DEVIZAALAPÚ HITELSZERZŐDÉSRE.

 

 

„A változásokról és kapcsolódó jogaikról a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezők 2015 tavaszán kaptak értesítést banki levélben. Az egész procedúra lebonyolítása a magyar bankszektor újkori történetének egyik legnagyobb informatikai és adminisztratív projektje volt.

 

Közel öt éve küzdök azért, hogy hibátlan, jogszabályoknak megfelelő elszámolást kapta. Bíróság jelölt ki két végrehajtót, hogy az Erste Bankot arra kényszerítsék, hogy teljesen új elszámolást készítsen. Bíróság folyamatosan bírságolja az Erstét, mert nem készít új elszámolást. A bank inkább perel! Az első végrehajtás elleni perét a bank elvesztette, most van folyamatban a második per.

 

Jelenleg azért harcolunk a bíróságon az ügyvédemmel, hogy elmondhassuk a véleményünket. Igen, el kell mondanunk, mert a bíróság „hatályon kívül helyezte” írásos beadványunkat. A hozzászólásunkat pedig korlátozni kívánja. Bővebben:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/targyalotermi-beszamolo-----2020.01.28---2.-targyalas.html

 

A tárgyalás zárt, a nyilvánosság és a sajtó ki van zárva. A 3. tárgyalás február 4.-én lesz.

 

A PBT hamarosan negyedszer vizsgálja a bank elszámolási csomagját! Jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy a PBT előző eljárása jogszerűtlen volt.

 

 

Mint ebben és még több mai cikkben olvashatjátok, folyik a történelem meghamisítása.

 

A hamisítás ellen én úgy lépek fel, hogy a devizahiteles történetet megírom könyvekben. Ebben a kis reklám filmben négy könyvem szerepel, azonban már hat könyvem elérhető:

 

 

A hamisítás ellen Te úgy léphetsz fel, hogy felhívod ismerőseid figyelmét arra, hogy ez az egész dicshimnusz nagyrészt átverés.

 

A hamisítás ellen én úgy is fellépek, hogy bepereltem a Gazdasági Versenyhivatalt, az egyik állami pénzügyi fogyasztóvédelmi hatóságot. A per jelenleg másodfokon a Kúrián van:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/devizahiteles-gvh-elleni-perunk-a-kurian.html

 

Te a legkönnyebben úgy tudod a munkámat, illetve a Hiteles Mozgalmat támogatni ha felajánlod az SZJA 1%-át részünkre.

 

Az SZJA 1%-ról ne feledkezz el! 

 

18144741-1-42  Arany Liliom Alapítvány

 

a Hiteles Mozgalom

 

az alapítvány munkaszervezete

 

 

Valamint, ha vásárolsz a könyveimből. Akár közvetlenül tőlem is:

devizahiteligazság@gmail.com