Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.27

Üzenet

 

uzenjuk---teteje.png

 

Ne szégyelljék magukat azért, hogy hazai bankoktól kölcsönt vettek fel és ne is vádolják magukat ezért.

 

A devizahitelek választása nem az Önök felelőtlen döntése volt - ezt a bankok alapos megtervezték és tervet pár év alatt kivitelezték. Azonban sok hibát követtek el, a kölcsönszerződések több pontja sem felelt meg a törvényi előírásoknak.

 

Még jelenleg is több tízezer per van folyamatban az országban. Az, hogy volt egyáltalán kamatösszeg és árfolyamrés visszatérítés az mind a devizahiteles pereknek köszönhető. Viszont az, hogy nem volt kedvezmény a  forintosításnál, már a Bankszövetség lobby tevékenységének az eredménye. Így csak a jómódúak szabadulhattak meg a CHF kölcsönüktől 180 forintos árfolyamon, nekünk, többieknek 256 jutott.

 

Az esetben se saját magukat hibáztassák, hogy a bankoktól kapott elszámolási értesítők tartalmát nem értették, mivel a szándék az volt, hogy kevesen tudjanak eligazodni rajtuk.  

 

A Bankszövetség most a bíróságokra kíván nyomást gyakorolni, hogy ne hozzanak a bankokra kedvezőtlen ítéletet, sőt jobbnak tartanák, ha egyáltalán nem lennének bank elleni perek. Mi is, és a többi civil szervezet is, azon vagyunk, hogy a jogállamiság, a tisztességes bírói eljáráshoz valóegyetemes emberi  jog ne sérüljön.

 

Akiknek volt devizakölcsönük, keressék ismeretségi körben egymással a kapcsolatot, beszéljenek saját sorsukról, ismerjék meg egymás történetét.

 

Sajnos több százezren már a kilakoltatás szélén vannak, nem kellett volna hogy idáig eljussunk. Már 2011-ben elhangzott a Parlamentben: a bankok megtévesztették és becsapták az embereket. Tudjuk, ez pontosan így történt. Tudják az ország vezetői is, mégis tétlenek maradtak. Ez kizárólag az Ő felelősségük.

 

Ha esetleg valakinél a bank felmondja a szerződést vagy már végrehajtásról kapnak értesítést, azonnal keressenek fel ügyvédet, ne tétovázzanak. Késlekedés esetén még nehezebb helyzetbe kerülnek. Fontos, hogy minél előbb megismerjék, hogy milyen lehetőségeik vannak.

 

Nagyon kell figyelnünk egymásra, és arra hogy mi történik.

 

Hiteles Mozgalom - Arany Liliom Alapítvány - 2016.05.27.

 

Üzenet - tehát továbbítsd, kérlek!