Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.02.15

Új aláírásgyűjtést, új internetes petíciót kezdeményeztünk - 2017

Új aláírásgyűjtést, új internetes petíciót kezdeményeztünk:

 

A Kúria dolgozza át a devizahiteles jogegységi határozatait!

 

ITT TUDOD ALÁÍRNI:

 

https://www.peticiok.com/a_kuria_dolgozza_at_a_devizahiteles_jogegysegi_hatarozatait

 

Olvasd el az első aláírók megjegyzéseiből az alábbiakat!

 

Egyetértesz velük?

 


Nem kívánok részese lenni egy csalás sorozatnak, nem kívánok részese lenni családokat kis gyermeket megnyomorító, hajléktalanná tévő, magát magyarnak valló kormány és bírák támogatásának.

 

Nem szeretnék az utcára kerülni a politikai és banki tisztességtelenség miatt. Emberek százezrei kerülnek utcára, veszítik el otthonaikat és nyomorítják meg a családokat a törvényesített uzsora miatt.

 

Emberek százezrei kerülnek utcára, veszítik el otthonaikat és nyomorítják meg a családokat a törvényesített uzsora miatt El kell rendelni, biztosítani kell a továbbiakban is a kilakoltatási moratóriumot! A késedelmes adósok zaklatását haladéktalanul meg kell tiltani! Be kell fagyasztani az opciós jogok gyakorlását a lakossági kölcsönszerződéseknél! Biztosítani kell az adós elővásárlási jogát, ha a pénzintézet a követelést eladná! A felmondott “deviza alapú” kölcsönszerződéseket forint-elszámolás alapján, tisztességes feltételekkel vissza kell állítani! Követeljük parlamenti vizsgálóbizottság felállítását! Átfogó pénzügyi és fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket kell indítani a “deviza alapú” forinthitelezésben érintett kereskedelmi bankoknál és fel kell tárni a tisztességtelen hitelezés bizonyítékait! Törvényben kell szabályozni, hogy pénzintézeti követelések csak bírósági végrehajtási eljárásban hajthatóak be, ezért azon adósoknak, akiket megfosztottak ingatlanjaiktól, kártérítés jár. A válság és az árfolyam emelkedés miatt az adósokra áthárított extra költségeket, (előtörlesztési díjakat, telefonköltségeket, kezelési díjakat, eljárási díjakat stb.) türelmi idős konstrukciókban befizetett összegeket és díjakat tőketörlesztésként kell jóváíratni! A devizában nyilvántartott forintkölcsönöket az eredeti kölcsönfelvétel időpontjában érvényes devizaárfolyamon kell elszámoltatni, mindenféle plusz költség nélkül! A krízishelyzetbe került adósoknak kistérségenként krízisközpontokként működő tanácsadó irodákat kell kijelölni! Követeljük a KHR listára devizában nyilvántartott forint kölcsönösszeg-tartozás miatt felkerült adósok nyilvántartásának felülvizsgálatát, és annak eredményétől függően, el kell rendelni a listáról való törlésüket! Törvényi szabályozásnak biztosítania kell a felek egyenjogúságát, a fogyasztó 93/13. EGK irányelve szerinti védelmét a kölcsönszerződésekben. Követeljük ügyészségi vizsgálat indítását!

 

Aláírom mert a jelenlegi kusza, áttekinthetetlen állapot megkárosít minden devizahitelest, megrendíti a bankokba és a pénzügybe, sőt a közhatalomba vetett bizalmat, hátráltatja az ország talpra állását és alapvetően gátolja az épelméjű, elvárható pénzügyi szolgáltatások, jogszabályok, garanciák stb kialakulását. Jó lenne ha a pénzügy nem az útonállás fogalmával lenne szinonima, hanem az önszervezés, a gazdasági és egyéb viszonyok kalkulálható eszköze. Jelenleg csak azt érzem, hogy szembe kerültem a banki kartellal, amely megmozgat mindenféle hatósági szektort is a maga érdekében - és nyomát nem érzem a jogbiztonságnak, a gazdasági racionalitásnak, netán társadalmi szolidaritásnak. A kúria határozatait hibásak tartom, hatalmi erőt érvényesítőnek tartom, és az elvárható polgári pénzügyek kialakulásával szemben érdektelennek, alkalmatlannak, igazságtalannak (egyszóval a közérdeket és a jogállapotainkat tekintve lelkiismeretlenül károsnak).

 

 

Aláírom, mert az igazságosságnak győznie kell !!!!!!

 

Nem vagyok megelégedve a forintosítással. Kilenc éve fizetem rendesen és még mindig  a duplájával tartozom,mint amit felvettem plusz a kamatok a futamidő végéig.

 

 

Aláírom mert engem is elmeszeltek másodfokon a lombard-dal szemben! Ami első fokon semmis volt! Érvényessé tették! Így további 1 milliót vart a nyakamba a szegedi ítélő tábla és a bank!

 

Aláírom a petíciót, mert egyetértek a benne megfogalmazottakkal. Nem tetszik, hogy egy ennyire igazságtalan országban/világban élünk, ahol lehetetlennek tűnik a civil szervezetek véleményének a meghallgatása és megtárgyalása a vezetésben ülők részéről.

 

Aláírom,mert devizahiteles-károsult vagyok,mert végrehajtás folyik ellenem úgy,hogy szinte meg sem hallgattak,mert jogtalannak és igazságtalannak érzem a teljes Magyar igazságszolgáltatás működését és megkérdőjelezem elfogulatlanságát! Véleményem szerin én úgy lettem elmeszelve,hogy a Törvényszék meg sem nézte,bele sem tekintett az ügyemhez tartozó dokumentációba! Aláírom!

 

Aláírom mert a devizahitel ügyben Kúria által hozott (három) PJE nem felel meg az EU irányelveknek, a magyar Alaptörvénynek és a szerződések megkötésekor hatályos vonatkozó jogszabályoknak.

 

Jogászként nem értek egyet a Kúria fogyasztóvédelmi jogot sértő határozataival

 

A jó erkölcsbe ütközik a mai politikai, ill. jogi, gazdasági tevékenység. Igazságos, törvényes elszámolást kérek a banktól és az EU előírásoknak megfelelő igazság szolgáltatást a bíróságokon, főként a Kúrián!

 

Mert sokaknak,köztük nekem is könnyebb lenne egy igazságos elbírálással.

 

 

Most 161 támogató aláírásnál tartunk – a cél 10.000 támogatás március 15-ig.

 

161---kep.png

 

Az aláírásokat és a véleményeinket személyesen visszük majd be a Kúria épületébe,  a Kúria elnökének címezve.

 

 

A Kúria dolgozza át a devizahiteles jogegységi határozatait!

 

ITT   TUDOD ALÁÍRNI:

 

https://www.peticiok.com/a_kuria_dolgozza_at_a_devizahiteles_jogegysegi_hatarozatait

 

 

CSAK ÚGY ÉRHETJÜK EL

A KITŰZÖTT CÉLT,

HA NEM CSAK TE ÍROD ALÁ,

HANEM RÉSZT VESZEL

A SZERVEZÉSBEN IS...