Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.24

Százak Tanácsa: Orbán Viktor kormánya jól oldotta meg a legfontosabb feladatokat

szazak---kep.png

 

Budapest, 2018. február 22., csütörtök (MTI) - Választás előtt - A Százak Tanácsa ajánlása a magyar társadalomnak

 

Budapest, 2018. február 22., csütörtök (MTI) - A Százak Tanácsa szerint Orbán Viktor miniszterelnök kormánya jól oldotta meg a legfontosabb azonnali és hosszú távú nemzeti feladatokat is, a többi között az ország gazdasági talpra állítását vagy a gyermekes családok támogatását, ugyanakkor vannak még megoldatlan problémák, mint a növekvő jövedelmi különbségek és "a társadalom némely tagjának kapzsisága".

 

Részletek a két MTI hírből:

 

Orbán Viktor kormánya jól oldotta meg a legfontosabb azonnali feladatok - mint az ország gazdasági talpra állítása, a devizahitelesek mentése, a bankadó, a stratégiai ágazatok visszavásárlása, a munkanélküliek számának csökkentése, az önkormányzatok adósságának átvállalása, a közmunka program  -mellett , a hosszú távú nemzeti feladatokat - mint a gyermekes családok támogatása, a rászoruló gyermekek segítése ingyenes étkezéssel, tankönyvekkel, az adókedvezmények, a világ magyarjainak összefogása, a kettős állampolgárság, az illegális bevándorlás megfékezése, a keresztény értékek vállalása, az üldözött keresztények segítése, a visegrádi együttműködés, s a nemzetközileg elismert politika a Közép-Kelet Európai államok, nemzetek és polgáraik méltóságának helyreállítása.  Ezek tagadhatatlan eredmények, csakúgy, mint a dohányzás visszaszorítása, vagy a mindennapos iskolai testnevelés, az adminisztráció és az elektronikus kommunikáció modernizálása, vagy éppen a Lendület program sikere. A magyar filmesek, sportolók, tudósok, hivatásuknak élő értelmiségiek és kétkezi munkások eredményei a becsületesen dolgozó idősek - ma már unokáik sorsára figyelő nyugdíjasok - munkájára is épülő közös sikerek.

 

Jelezték: ugyanígy lehetne sorolni a még megoldatlan gondokat, elsősorban az egyre növekvő jövedelmi különbségeket. Azt írták: "az egyre erősödő hazai és külföldi támadások közepette megfeszített munkát végző" kormánytagok teljesítményét ugyan nem rontja, de állampolgárok százezreinek közérzetét rontja a társadalom némely tagjának kapzsisága.

 

Úgy folytatták: az ellenzék felsorolt már minden hibát, téves intézkedést, rossz döntést - többet eltúlozva -, de ha mindent tényként elfogadnak, akkor is nyilvánvaló, hogy az elmúlt évek kormányzati eredményeivel szemben csak "leszerepelt politikai erők levitézlett képviselőit" és a politikai hatalom megszerzését mindennél fontosabbnak tartó új szereplőket látni, akiket Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP gyűlölete tart össze, és elsősorban ezzel a "programmal" indulnak a választáson.

 

A Százak Tanácsa 1997-ben alakult a Magyarok Világszövetsége nemzeti együttműködési bizottságának ajánlására. Az ajánlást mások mellett a Százak Tanácsa Alapítvány elnöke, Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, az ügyvivő elnök, Szijártó István irodalomtörténész, valamint a szervezet soros ülésvezető elnökei, Bakos István, Béres József, Fekete Gyula és Foltán László írták alá.

 

Itt is olvasható:

 

http://os.mti.hu/hirek/134401/a_szazak_tanacsanak_kozlemenye-1_resz

 

 

A Százak Tanácsa az alábbi szervezetekkel működik együtt:

 

Keresztény Értelmiségiek szövetsége (KÉSZ)

Magyar Egészségügyi Társaság (MET)

Balaton Akadémia

Egészséges Utódokért Alapítvány

Magyar Emlékekért a Világban Egyesület (MEVE)

Civil Egyesületek Tanácsa (CET)

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ)

Nógrád Megye Önkormányzata

Magyar Konzervatív Alapítvány

 

http://www.szazaktanacsa.hu/tagok/egyuttmukodok-2/

 

 

 

Az elnökök és a száz tag:

 

A Százak Tanácsa soros elnökei: 

dr. Szijártó István (ügyvivő elnök)

Böjte Csaba,

Mózsi Ferenc,

dr. Papp Lajos,

dr. Sutarski Konrád

 

http://www.szazaktanacsa.hu/tagok/a-szazak-tanacsa-tagjai/

 

 

Mind a kormányunk, mind a kormánypártok, mind a jobboldali értelmiségiek teljesen elégedettek az Orbán kormány devizahites megmentésével. Mindazok, akik ezt (és a többi nyilvánvaló sikert) nem veszik tudomásul, azokat mind-mind „Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP gyűlölete tartja össze”.

 

 

Az MTI hír bekerült a Magyar Időkbe és a Demokratába:

„Orbán Viktor kormánya jól oldotta meg a legfontosabb azonnali feladatok mellett, – mint az ország gazdasági talpra állítása, a devizahitelesek mentése, a bankadó, a stratégiai ágazatok visszavásárlása, a munkanélküliek számának csökkentése, az önkormányzatok adósságának átvállalása és a közmunkaprogram – a hosszú távú nemzeti feladatokat is.”

 

https://magyaridok.hu/belfold/szazak-tanacsa-orban-viktor-kormanya-jol-oldotta-meg-legfontosabb-feladatokat-2828298/

 

http://demokrata.hu/hir/belfold/szazak-tanacsa-kiall-kormany-mellett-0

 

 

Ezen az elképesztő és elfogadhatatlan helyzeten csak akkor tudunk változtatni, ha a következő hetekben és hónapokban nagyon határozottan és keményen kiállunk a saját érdekeink mellett.

 

Az egyik lehetőség a véleményünk megmutatására és a követeléseink hangoztatására a

 

március 11.-i tüntetés!