Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.10.29

Soros György a kilakoltatottak és végrehajtás alatt állók védelmében - Írországban

Soros György a kilakoltatottak és végrehajtás alatt állók védelmében - Írországban

 

 

Részletek egy újságcikkből:

 

 

Harcot hirdetett a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány az írországi banki kilakoltatások és végrehajtások jelenlegi gyakorlata ellen. A küzdelmet az egyébként Budapesten dolgozó Marguerite Angelari vezető ügyvéd április óta Dublinban irányítja. 

 

Minden tízedik ír jelzáloghitel késedelmes, 4,5 milliárd euró az ügyfelek hátraléka, a lakásárverések száma pedig triplázódott a szigetországban öt év alatt.

 

Az alapítvány közel 100 ezer eurót költ jogászokra és pénzügyi szemináriumokra, felhívva a figyelmet arra, hogy az ír bíróságoknak az európai jogot kellene követniük a kilakoltatások elrendelése során.Angelari szerint hat országra kezdtek el fókuszálni (Spanyolország, Írország, Nagy-Britannia, Horvátország és Görögország mellett Magyarországra is), de április óta kizárólag Írország ügyén dolgozik az ottani jelzáloghitel-válság súlyossága miatt.

 

Új ellenséggel szemben hirdetett háborút Soros György

2017. február 3. 10:03 

 

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/uj-ellenseggel-szemben-hirdetett-haborut-soros-gyorgy.243511.html

 

További információk:

 

http://www.icel.ie/UCTD

 

https://www.opensocietyfoundations.org/people/marguerite-angelari

 

 

soros---kep-01.png

 

 

Nahát-nahát! Ez igazán meglepő segítség Soros Györgytől…

 

Vannak azonban még más meglepetések is – idézetek Soros György évekkel ezelőtti előadásaiból - a könyvei által:

 

„…mivel a piacok potenciálisan instabilak, az egyes piaci résztvevőket befolyásoló kockázatok mellett szisztematikus kockázatok is felmerülnek. Lehet, hogy a résztvevők ezeket a szisztematikus kockázatokat figyelmen kívül hagyják, abban a hitben, hogy bármikor megszabadulhatnak a pozícióktól, a szabályozó szerveknek azonban ügyelniük kell, mert ha túl sok résztvevő van ugyanazon az oldalon, a pozíciókat nem lehet likvidálni anélkül, hogy ezzel ne okoznának törést, akár összeomlást.

 

Figyelemmel kell követniük a résztvevők pozícióit, hogy kiszűrjék az esetleges kiegyensúlyozatlanságokat. Ez azt jelenti, hogy a főbb piaci résztvevők – köztük a spekulatív befektetési alapok (hedge fund) és a nemzetivagyon-alapok (sovereign wealth fund) – pozícióit is monotorizálni kell. Egyes származékos ügyletek, mint például a hitelkockázatok transzferálása (CDS) vagy az úgynevezett knockout opció. különösen hajlamosak a rejtett egyensúlytalanságok képzésére, ezért kell szabályozni, sőt szükség esetén korlátozni vagy megtiltani őket.”

2009. október 26-30. – Soros előadások a Közép-európai Egyetemen – második előadás: Pénzpiacok

 

 

„A hitelbukásswapok (CDS-ek) még gyanúsabb eszközök. Eredetileg a kötvénytulajdonosoknak nyújtottak volna biztosítást nemfizetés ellen. mivel azonban szabadon értékesíthetők, beartámadásokra használhatók, vagyis úgy biztosítanak, hogy közben a gyilkosságot is engedélyezik. Ennélfogva fontos, hogy csakis azok tarthassanak ilyen eszközöket, akiknek az adott ország vagy vállalat kötvényeinek fűződik biztosítandó érdekük.

 

A szabályozóknak kell tehát felmérni a derivatív és szintetikus eszközöket, és a létrehozásukat megtiltani, ha azok rendszerkockázata nem értékelhető teljes biztonsággal.”

Amerikának szembe kell néznie a derivatívák okozta veszéllyel – Finencial times – 2010. április 22.

 

 

„Összegzésül tehát: a világ országainak két alapvetően eltérő gazdasági rendszer közül kell választaniuk, mégpedig a nemzetközi kapitalizmus és az állami kapitalizmus közül. Az Egyesült Államok által képviselt első rendszer megroppant, a Kína által képviselt második rendszer azonban felfelé ível.”

 

„Mindenekfelett azonban a nemzetközi pénzrendszert kell megújítani. A dollár legfőbb nemzetközi valutaként való használata veszélyes egyensúlytalanságot eredményezett. A dollár ma már nem élvezi azt a belé vetett bizalmat, amelyet egykor élvezett, ugyanakkor nincs egy másik pénznem, amelyik átvehetné a helyét.”

 

„Ráadásul, amint azt már érzékeltetni próbáltam, a demokrácia is nagy bajban van Amerikában. A pénzügyi válság csapásokat mért egy olyan lakosságra, amelyik nem szeret szembenézni a zord valósággal.”

2009. október 26-30. – Soros előadások a Közép-európai Egyetemen – ötödik előadás: A kiút