Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.25

Sajtótájékoztató és visszhang - 2019.04.25.

st-19.04.25.---kep.png

 

 

"Az épület előtt sajtótájékoztatót tartottak civilek és ellenzéki politikusok: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja, Szél Bernadett országgyűlési képviselő, Polgár Zoltán a Jogállamiságért Egyesület képviseletében, és Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője" 

 

A Mérce cikkben van videó is:

 

https://merce.hu/2019/04/25/az-ot-nap-mulva-ujra-indulo-kilakoltatasok-ellen-szolaltak-fel-devizasok-es-politikusok/

 

A Facén is megnézhető az MSZP oldalán a teljes sajtótájékoztató...:

 

https://www.facebook.com/mszpfb/videos/345828016047594/

 

 

...vagy itt:

 

 

 

Az MSZP rövid beszámolója:

https://mszp.hu/hir/alljon_a_magyar_csaladok_oldalara_a_kormany

 

 

 

MTI beszámoló:

 

Budapest, 2019. április 25., csütörtök (MTI) - A kormány felelősségét hangsúlyozták a devizahiteles probléma miatt és a kilakoltatások leállítását sürgették ellenzéki politikusok és civil szervezetek képviselői csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.  

 

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete előtt - ahol mintegy ötven devizahiteles tüntetett - arra hívta fel a figyelmet, hogy öt nap múlva, április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium és "elkezdődik a magyar családok ezreinek utcára hajítása a devizahitel miatt".


    Hozzátette: a fideszes többség nem hajlandó a bankok oldaláról a magyar családok oldalára állni, ezért kíváncsi arra, megszavazzák-e azt a parlament előtt lévő javaslatot, amely azzal egészítené a családvédelmi akciótervet, hogy kisgyermekes családokat nem lehet kilakoltatni.


    Szakács László azt követelte, a kormány mondja fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) kötött paktumot, azonnal állítsák le a kilakoltatásokat és számoltassák el újra a bankokat.


    Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja elmondta, az elmúlt három évben 10 ezer kilakoltatás volt Magyarországon. A kilakoltatás előszobája a hajléktalanságnak és az országban félmillió ember retteg attól, hogy elveszíti otthonát - tette hozzá. Bírálta, a hajléktalanság kriminalizálását, a devizahiteles törvényeket, sürgette a hitelszerződések semmissé nyilvánítását és azt mondta, az Orbán-kormányt terheli "ez az egész súlyos történet".


    Azt is firtatta, milyen morálra vall az, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz európai parlamenti (EP-) listavezetőjének ügyvédi irodája védi a bankokat a hitelkárosultakkal szemben.
    

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közölte, üzeni a kormánynak, nem azok a csalók, akik felvették a devizahiteleket, hanem azok, akik cserbenhagyták őket. Cserbenhagyás az, hogy pár embert kimentenek, a többséget pedig benne hagyják a pácban - hangoztatta, hozzátéve: a Fidesz-KDNP erkölcsileg megbukott.


    Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője szerint a Kúria mindent elkövetett, hogy a devizahiteles szerződéseket megmentse. A Kúria azért felelős a most is folyó végrehajtásokért, mert nem lett volna joga kidobni a fogyasztóvédelmi elveket - hangoztatta.
    

Polgár Zoltán, a Jogállamért Egyesület képviselője szerint közel kétmillió ember otthona van veszélyben a devizahitelszerződések miatt. A magyar kormány amennyiben nem tesz semmit a kilakoltatások megakadályozásáért bűnsegéddé, tettessé válik a népirtás bűntettében - fogalmazott.
 

bcl \ bdó \ gry

MTI 2019. április 25., csütörtök 11:53  

 

 

A már jól megszokott kormányzati válasz:

 

2019. április 25., csütörtök 12:33

A Fidesz-frakció közleménye
Budapest, 2019. április 25., csütörtök (OS) - Felháborító az ellenzék kétszínűsége - Reagálás az MSZP-Párbeszéd és Szél Bernadett Kúria előtti sajtótájékoztatójára 

  Felháborító az ellenzék kétszínűsége. Azok kampányolnak a hitelkárosultakkal, akik kormányzásuk alatt mindig a bankok oldalára álltak és devizahitelbe taszították a magyar családokat. Ha rajtuk múlott volna, akkor mára több százezer gyermekes magyar családot tettek volna ki az utcára.
Az ellenzék ugyanis semmilyen segítséget nem szavazott meg a devizahiteleseknek.  Nem szavazták meg a bankok elszámoltatását, a devizahitelek eltörlését, a forintosítást, a végtörlesztést és az árfolyamgátat sem, egyáltalán nem érdekelte őket a bajba jutott családok sorsa.
 
    
Kiadó: Fidesz-frakció  

 

 

Végül egy Rogán Antal riport a közelmúltból, amikor még a Fidesz fellépett a bank ellen. Amikor még az Orbán – Bankrendszer paktum nem köttetett meg. Ekkor még nem sejtettük, hogy a Fidesz tétlenül fogja nézni, hogy százezrek veszítsék el otthonukat és váljanak nincstelenné.

 

 

Nos, melyik párt a kétszínű????