Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.03

Sajtótájékoztató és háttér – 2019.04.03.

sajt-es-hatter---2019.04.03.png

 

 

A mai sajtótájékoztató:

 

 

 

 

A Mércén:

 

https://merce.hu/2019/04/03/a-devizasok-szerint-trocsanyi-a-bankok-es-nem-az-emberek-oldalan-all/

 

 

 

Rendkívül fontosnak tartom a törlesztési karakterisztika kifejezés megismerését. Hatalmas jelentősége van. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a bankok teljes mértékben tisztában voltak vele, hogy a CHF, EUR erősödni fog. Ez azt is jelenti, hogy előre tudták, hogy családok százezrei nem fogják majd tudni fizetni a törlesztő részleteket.

 

Mi a törlesztési karakterisztika?

Lásd itt a 48. oldaltól:

 

http://mek.oszk.hu/19100/19109/

 

 

Esetleg itt a 208. illetve a 224. oldaltól:

 

http://mek.oszk.hu/18300/18357/

 

 

Itt is van a 81. illetve a 108. oldaltól:

 

http://mek.oszk.hu/18300/18356/

 

 

 

 

Belátom, így elég guzmi megismerni, megtanulni...

Hamarosan készítek ezért egy kevésbé „tudományos”, viszont könnyen érthető „feldolgozást”.

 

 

 

Visszatérve a sajtótájékoztatóra:

 

 

A devizahiteleseken nyerészkedik Trócsányi László

Az MSZP és a Párbeszéd politikusai szerint, ha az Orbán-kormány meg akarná menteni a devizahiteleseket, akkor már rég megtette volna, de e helyett inkább nyerészkedik az adósokon és kiszolgáltatta őket a bankoknak.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese a Párbeszéddel és a devizahitelesek képviselőivel tartott közös sajtótájékoztatón a szomszédos Horvátországot hozta fel példaként arra, hogyan lehet a devizahiteleseken segíteni. A horvát bíróságok ugyanis kimondták, hogy a bankokat el kell számoltatni, és a devizahitelesek kártalanítás miatt is perelhetik a bankokat.

 

Ezzel szemben Magyarországon nem történik előrelépés a károsultak ügyeiben.

 

Véleménye szerint ennek az az oka, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listavezetője abban érdekelt, hogy minél több devizahiteles bukja el a perét, mivel a nevét viselő ügyvédi iroda a bankokat képviseli ezekben az ügyekben. Ez az oka annak, hogy nem akarják elszámoltatni a bankokat, ezért nem akarják kimondani, hogy bankok megtévesztették az ügyfeleiket, és ezért nem akarják felmondani az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött paktumot, amellyel kiszolgáltatták az embereket a bankoknak

 

A szocialisták azt követelik a kormánytól, hogy hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és függesszék fel a végrehajtásokat, annak érdekében, hogy ne kerüljenek magyar családok tízezrei az utcára.

 

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd politikusa szerint Trócsányi egyrészt miniszterként gondoskodott arról, hogy a bankoknak kedvező törvények szülessenek, másrészt pedig jó pénzért a nevét viselő ügyvédi irodája védi a bankokat a károsultakkal szemben a perekben. Ezt bizonyítja az is, hogy a magyar devizahiteles törvényekről sorozatosan derülnek ki, hogy ezek teljesen elhibázottak, használhatatlanok és egyoldalúan a bankokat szolgálják. Ugyanakkor a miniszter ügyvédje 2 milliárdos bevételre tesz szert a bankoktól, az Orbán-kormánytól és a Magyar Nemzeti Banktól származó megbízások révén.

 

A devizahiteleseket segítő szervezetek képviselői elmondták, hogy a devizahitelesek már 8-10 éve keresik az igazságot, amiben a magyar kormány nem segíti őket, hiszen még az Európai Unió Bíróságán folyó perek anyagit 10 évre titkosította az Orbán-kormány. Véleményük szerint a legsúlyosabb gazdasági tragédia jelenleg a devizahitel, hiszen megközelítőleg 400 ezer ember kerülhet utcára miatta.

 

https://mszp.hu/hir/a_devizahiteleseken_nyereszkedik_trocsanyi_laszlo