Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.17

Reménykeltőnek tűnt az egyeztetés a Fidesszel!

 

poka---fidesz---2017.dec.17---kep.png

 

 

A végrehajtásokat le kell állítani! – Mit gondol erről kancz csaba kormánymegbízott? Mit gondol erről a fidesz?

 

Rövid összefoglaló a Sárgapólósok szerdájáról, és az elmúlt pár hét háttértörténéseiről. (Érdemes a teljes bejegyzést végigolvasni)

 
2017. december 13. napján a Sárgapólósok Tatabányán, és Esztergomban jártak. Tatabányán találkoztak kancz csabával, Komárom – Esztergom megye kormánymegbízottjával. Erről az alábbi videó tanúskodik a 12:30 perctől: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/videos/2175924402433493/

Előtte a cumikredit bankban lévő akciónk látható.

 

Kampány sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy mennyire megvédik a fogyasztókat a gonosz, és ellenséges karácsonyi fényfűzérektől.

 


Megkérdeztük, hogy a SeVizás fogyasztókat, a banki károsultakat miért nem védik ilyen hatalmas lendülettel.

 

Korábban erre a napra egy felcsúti focizás volt tervezve. Elhalasztottuk (okok lentebb), de jövő héten bepótoljuk. 


Történt, hogy november 17 – én magas szintű fideszes körökből kaptunk üzenetet, hogy hajlandóak lennének tárgyalni a SeVizás megoldásról, de lenne nekik is egy apró kérésük a véleménynyilvánítások tekintetében.


Azt kérték, hogy ne menjünk a házaikhoz tüntetni. Na, nem azért mert ez nem illik, vagy jogszabályba ütközne. Csupán azért, mert nekik ez kellemetlen. Mi sem bizonyítja jobban az előzőeket, mint az, hogy volt még egy apró kérésük: - miközben nem megyünk az ő házaikhoz, menjünk a bankárok és baloldali politikusok házaihoz. 


Az ajánlatuk az volt, hogy komolyan fontolóra veszik a SeVizás ügy megoldását a javaslataink alapján, és belátható időn belül leállítják a végrehajtásokat.

 


A mások házánál történő tüntetésre buzdításnak voltak előzményei. 2015. május 8-án lézerjani javasolta egy interjúban a SeVizásoknak, hogy nem a kormánynál hanem a bankárok házainál tüntessenek. Cikk itt érhető el: https://mno.hu/belfold/lazar-megerti-a-hiteleseket-1285311 
Ettől függetlenül nem lézerjani áll eljárás alatt felbújtóként, ha nem a SeVizás ellenállók.

 

Az ügyben mindvégig egy ismert (nem fideszes) politikus közvetített, amit köszönünk, és a továbbiakban is számítunk rá. Kiléte felfedésében megvárom, hogy Ő maga döntsön erről.
 

Az ügy még korábbi előzménye, hogy 2017. szeptember 27-én Tessely Zoltán fideszes képviselő bicskei irodájában folytattunk megbeszélést ez ügyben az egyik felcsúti focizásunk előtt.
Erről beszámoló itt olvasható: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/posts/2068966976462570

 

Az egyeztetéseken meghívás alapján a Sárgapólósokon kívül a Bankcsapda, és a Radikális Bankellenes Csoport vett részt.


A november 17-i egyeztetés után egy héten belül lebonyolítottunk egy „bemutató tüntetést” gyurcsány, és két bankár házánál. 

Erről beszámoló itt nézhető: http://magyaridok.hu/…/gyurcsanyt-vonnak-felelossegre-devi…/ 
 

Ezzel egyidőben vállaltuk, hogy november 30-áig, nem megyünk fideszes politikusok házához (tűzszünet a tárgyalások idejére), valamint összeraktunk egy megoldási javaslatcsomagot. (Ezt is hamarosan közzétesszük)


A csomag legfontosabb, és sürgős része az volt, hogy a végrehajtásokat azonnal le kell állítani.
További elemek a SeVizakölcsönök eltörlése, felvételkori árfolyamon történő forintosítás kamatok nélkül, végrehajtói és közjegyzői tevékenységek felülvizsgálata, és természetesen a kártalanítás, kárpótlás. Utóbbi mind a SeViza károsultak, mind az ez miatt felszólalók - és ez miatt eljárásokat, börtönöket büntetéseket elszenvedők – részére legyen biztosítva.

 

A javaslatainkat, és különösen a tűzszünetet pozitívan fogadták. Ezzel együtt időt kértek a végrehajtások leállításának előkészítésére.


A Sárgapólósok elhalasztották a november 30-ra tervben volt bóna, kövér, rezsiszilárd akciót, és a bankokat, bankárokat vették célba. Újabb, egyben utolsó határidő december 15-e volt. Jelszavunk: Ne tessenek minket hülyének nézni!

 

Úgy tudtuk, hogy december első hetében a fidesz elnökség megvitatja a végrehajtások leállításának lehetőségét. Ez jó lehetőség lett volna arra, hogy az utolsó ülésnapokon az országgyűlés elé tárják. Melyik politikus nem szavazta volna meg, hogy a végrehajtások leálljanak? – Esetleg azok, akiknek az átlagnál is mélyebben van benne a nyelve a bankárok seggében. –

 

December 13-án kaptuk a telefont, hogy az idén már biztosan nem fognak leállni a végrehajtások.


Tehát amíg a politikusok, bankárok bőven terített ünnepi asztal mellett ülnek, valahol síelnek, vagy hasukat süttetik a déli féltekén, addig a SeVizakárosultak tovább retteghetnek a végrehajtások árnya alatt. 


Tovább folynak a jövedelemtiltások, a nyugdíjak letiltása, a becsérték megállapítások, az árverezések, és a tulajdonjog átjegyzések is.

 

Pont ekkor - amikor jött a telefon - jártunk Felcsút magasságában az 1-es úton. De mivel nem voltunk foci szerelésben, és orbán házára való plakátok sem voltak nálunk, a módosított – tűzszünet idejére bevezetett - terv szerinti akciókat hajtottuk végre.


Jól tettük, hiszen így is találkoztunk egy kormánymegbízottal, jártunk több bankban, bíróság előtt, és meglátogattunk egy közjegyzőt is. Így már ki nem hagytuk volna az esztergomi fideszirodát sem.


A videók a tegnapi napról lentebbi hivatkozásokon érhetők el.

 

Úgy gondoljuk, hogy két oka lehet annak, hogy nem álltak le a végrehajtások:
1. A fidesz egy – a választások szempontjából – jobb alkalmat keres egy ilyen jelentős kegy gyakorlására. A választásokhoz közelebbi időpontban fogja meghozni a döntést, hogy az emberek jobban emlékezzenek a kegyelmes jóságukra. Az nem zavarja őket, hogy addig hány családban nem tudnak fűteni, enni, mert a végrehajtó letiltja az amúgy is kevés jövedelmük akár felét is.
2. A fideszesek mégis puhapöcsök. Nem mernek a bankárok akaratával szembe menni még annyira sem, hogy egy időre leállítsák a végrehajtásokat.
Te melyikre tippelsz?

 

Hogyan tovább?
Úgy ahogy eddig.
A tűzszünetnek vége! Mi nem bánkódunk, és nem is sajnáljuk az elmúlt egy hónapot. Adtunk egy esélyt arra, hogy sok százezer embernek legyen egy békésebb karácsonya. Lemondtunk az egyik legkedvesebb játékunkról, a fideszes politikusok háza előtti véleménynyilvánításokról.


Kicsit felszívtuk magunkat ez idő alatt. Elintéztünk több elmaradt ügyünket. 
És most belecsapunk!


Szombaton (december 16.) azonnal egy Patkány GO forduló lesz. Természetesen minden politikus és bankár is játszik. Lehet, hogy bankok is.


Úgy hallottam, hogy most leginkább autókkal fogják teljesíteni a résztvevők a címeket. Többen 9 óra körül kezdenek az első számú uzsorás házánál. Természetesnek tartom, hogy akik Szigetszentmiklós környékéről mennek, azok 8 óra körül megállnak rezsi szilárd házánál is.
Én (Póka Laci) – mivel még mindig ki vagyok tiltva Budapestről, kicsit másképp fogom teljesíteni a szombati fordulót.

 

Kedden (december 19.) Felcsúton fogunk focizni. A meccs 12 órakor kezdődik és terveink szerint 30-45 perces lesz. Én ott leszek már 11:30-ra, hogy biztosan beférjek a csapatba.

 

Aztán jön a karácsony, az újév első napja… Ki tudja, hogy nem lesz-e ragadós Veres István tavalyi, és Kövesi Katalinék 2015-ös meglepetése, amikor politikusok és bankárok házai előtt tüntettek szenteste, vagy amikor az idei évet január elsején hajnalban rogán-varga házánál kezdtem a Lázadás éve túrával.

 

Még annyi, hogy az ellenzékre se számítsatok. Azok is csak akkor kedvesek, ha nekik kell valami. Lásd a számvevőszéki cirkuszt.

 

Légy valódi, cselekvő ellenálló! Mondj NEM-et a hatalomnak!

 

Szerdai videók:
- Tatabánya bankok: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/videos/2175826845776582/
- Külön az mkb: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/videos/2175889655770301/
- Tatabányai Járásbíróság előtt: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/videos/2175901199102480/
- Tatabányán találkoztunk kancz csaba kormánymegbízottal: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/videos/2175924402433493/
- Esztergomi bankolás fideszirodával, közjegyzővel: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/videos/2176134402412493/

 

Rendőrségnek: 
Ha szervezőt, vagy zaklatás miatt felbújtót keresnek, akkor azt a fentiek szerint vezető fideszes politikusok között, vagy lázár jános személyében kutassák.

 

Hajrá!
PL

 

---------------  egy másik szövegváltozat ---------------

 

A Sárgapólósokkal lehet tárgyalni és lehet egyezkedni. – De nem lehet baszakodni, és különösen nem lehet átbaszni, és hülyének nézni őket.

 

Összefoglaló a Lázadás Patkány GO-ról, és előzményeiről. - Te benne leszel a következményeiben?

 

Mivel úgy láttuk, hogy minimum hülyének néznek, így megcsináltuk az egyik legizgalmasabb Patkány GO fordulóját.


Erről videó sorozat itt nézhető meg: https://www.youtube.com/watch…

 

Történt, hogy magas szintű fideszes körökből érkezett egy megkeresés. Azt szerették volna, hogy ne menjünk a házaikhoz tüntetni, de menjünk a baloldali politikusok, és bankárok házaihoz.
Tehát nem az a bajuk, hogy házak előtt tüntetünk, csak az, hogy ezt kormánypárti politikusok házainál tesszük.


Azt ígérték, ha ebben partnerek vagyunk, akkor hajlandók átgondolni a kormány SeVizás álláspontját.


Megoldási javaslatot kértek, és egy viszont ajánlatot, hogy mit kérünk cserébe.
A közvetítőn keresztül zajló egyezkedésben meghívásos alapon három szervezet vett részt: Bankcsapda, Radikális Bankellenes Csoport, és a Sárgapólósok. (Nem adom a házamat mozgalom)
 

Utóbbi ellenállókról tudok nyilatkozni, hogy miért hívtak meg minket a megbeszélésekre. – Mert mi megyünk a házaikhoz.

 

Többek kétkedve hitték, hogy a fidesznek valódi szándéka lenne a SeVizás ügy rendezésére.

Ettől függetlenül úgy döntöttünk, hogy belemegyünk a játékba.
Egy hét alatt megcsináltunk egy remek tüntetést, és elkészítettük az alábbi megoldási javaslatot:
https://drive.google.com/…/1fEMJXmty8_OlymWepPZ-ga1QR…/view…

 

Az első megbeszélés 2017. november 17 napján volt.
Ekkor vállaltuk, hogy november 30-áig a házaknál történő tüntetések tekintetében tűzszünetet tartunk. Cserébe azt kértük, hogy szintén november 30-áig állítsák le a végrehajtásokat.
 

A tűzszünet meg volt, a végrehajtások nem álltak le.
A kormány tárgyalói kis időt kértek még. Adtunk nekik december 15-éig. Elhalasztottuk a november 30-ra tervezett bóna-kövér-rezsiszilárd akciónkat, és a december 13-ra tervezett felcsúti focizást is.
December 13-án kaptuk a telefont, hogy az idén már biztosan nem állítják le a végrehajtásokat.

 

Ebből az következik, hogy – míg a politikusok, és a bankárok bőven terített ünnepi asztal mellett, vagy külföldi üdülőhelyeken karácsonyozhat - többszázezer ember továbbra is retteghet a végrehajtótól. Továbbra is vonják a fizetéseket, nyugdíjakat, folynak az árverések, a károsultak ingatlanjainak eladása.

 

Több Sárgapólósnak ugyan az jutott eszébe. Az önként vállalt tűzszünetet követő napon a rendkívüli parlamenti ülés összehívását követelve elindultak véleményt nyilvánítani.
A legtöbben 9 óra körül az első számú uzsorás házánál voltak, és Budapesten több bankvezér, és politikus házánál véleményt nyilvánítottak. 


Volt, aki Csepelen, rezsiszilárd házánál kezdett, és volt olyan is, akik (mert továbbra is ki van tiltva Budapestről) Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Dunavarsány, városokban tiltakozott.

 

Mert velünk nem lehet baszakodni. 
Mi átlátunk azon, hogy a fidesz a végrehajtások leállítását csak a választás előtti utolsó pillanatban akarja leállítani. Teszi ezt azért, hogy erre a hatalmas kegyre minél jobban emlékezzenek, az emberek, és minél többen hálából rájuk szavazzanak.
Gyakorlatilag a fidesz így vásárol SeVizás szavazatokat.

 

Itt az idő, hogy Te se hagyd magad hülyíteni!
Ne várj senkire! Sem politikusokra, sem önjelölt megmondókra. 
Kezdj el magad véleményt nyilvánítani!
Leginkább ott, ahol biztosan meghallják: A házaiknál, a hivatalikban, a bíróságokon, a bankok kirakatain, a bankokban bent…

Láthatjátok: a politikusok nem akarnak megoldást. Csak eszköznek használják a társadalmi problémákat.


Ne kockáztassunk! Szavazzunk NEM-mel! - A fideszre!

 

Hajrá!