Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.09

Öntudatra ébredés

Kedves Sorstárak, kedves Küzdőtársak!

 

Lehetetlen helyzetbe kerültünk, melyből csak úgy jutunk ki, ha mi magunk is sokat teszünk a megoldás érdekében és segítjük egymást.

 

Ehhez kell egy tudatos döntés: meg kívánom saját magam oldani a problémámat, segítséget kérek másoktól és segítek másokon.

 

Aki már átnézte az elszámoló levelet, az már tudja, hogy mi a feladata. Ki kell kérni a pénzintézettől a részletes kimutatást. A részletes kimutatásra mindenképpen szükség van!

 

Minden elszámoló levél tartalmazz ezt a mondatot (vagy ehhez nagyon hasonlót):

„Ha a most megküldött elszámolásnál bővebb adattartalmú elszámolásra van szüksége, igényét jelezheti személyesen, valamint a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. A személyesen, valamint az egyéb módon igényelt részletes tájékoztatót a igényléstől számított 5 napon belül megküldjük.”

 

Én vállalom, hogy elvégzem a saját szerződésem részletes adatbázisának feldolgozását és segítek 5 sorstársamnak, hogy saját maguk ők is elvégezzék ezt a feladatot.

 

Az adatbázis feldolgozása nagyon sok időt vesz igénybe. A jogorvoslatra, felülvizsgálatra adott idő viszont nagyon-nagyon rövid. Kezdeményezni fogom a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjánál, hogy a 30 napos határidőt hosszabbíttassák meg, tegyenek a törvényhozásnál ennek érdekében javaslatot. Vállalom, hogy írok a hosszabbítás érdekében.

 

Teljesen igazságtalannak tartom, hogy a deviza elszámolású kölcsönnel rendelkezők között a törvényhozás diszkriminált. Egyes csoportoknak lehetővé tette 2011 végén, hogy CHF elszámolású kölcsön esetén 180 forintos árfolyammal végtörlesszenek, egy másik csoportnak a kölcsönszerződését 256 forintos árfolyammal kényszer forintosította, míg egy harmadik csoport jelenleg is 290 forint körüli árfolyamon törleszt (az ő forintosításukat most lebegteti a kormány).

 

Május végéig van lehetőség a forintosítási törvénnyel kapcsolatban az Alkotmánybíróságnál panasszal élni. A panasz benyújtása költségmentes és nem szükséges hozzá ügyvéd. A panasznak vannak formai követelményei, melyet az AB nagyon szigorúan ellenőriz. A legjobb tudásom szerint készítek egy vázlatot, hogy az érintettek alkotmányjogi panaszt tudjanak benyújtani az Alaptörvény ellenes hátrányos megkülönböztetés miatt. Vállalom hogy alkotmányjogi panaszt nyújtok be.

 

Ezek lennének a következő 2 hét feladatai.

 

Nem ígérem senkinek, hogy elvégzem helyette a saját feladatát, azt viszont ígérem, hogy minden segítséget megadok azoknak, akik öntudatosan tenni kívánnak saját maguk és családjuk érdekében. A feladat nem könnyű, kimondottan nehéz, viszont a tét,  egy élhető, boldog jövő lehetősége mindenképpen megér ennyi munkát.

 

Kérem jelezzék azok (like-kal, illetve hozzászólással itt a honlapon), akik hozzám hasonlóan ezt a három fenti feladatot elvégzik és segítenek 5 öntudatos sorstársuknak, hogy ők is elvégezhessék. Jelezzék, akik vállalják a három feladatot.

 

Mindenképpen szükségét látom annak, hogy nyilvánosan, saját magunkat felvállalva végezzük ezt az önként vállalt feladatunkat, hogy ezzel is jó példát mutassunk másoknak.

 

Szabó József a Hiteles Mozgalom ügyvezetője

 

 

ui: a május 7.-i tüntetésen is a fentiek fontosságáról beszéltem

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=PyATtSMDPMM

 

 

  :) jozef  

 

ontudatos-mosolygo-smile.jpg