Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.16

NYÍLT LEVÉL - a polgármester jelölteknek

nyl---kep-01.png

 

 

A devizahitel károsultak nevében felszólítjuk a város vezetői székéért induló jelölteket, hogy vegyék figyelembe, és intézkedjenek azok érdekében, akiket a bankok megtévesztettek és becsaptak.

 

Sok ezer magyar család veszíti el a következő hónapokban is a lakhatását, a bankok mohósága miatt. A végrehajtók nem restek, ha kell a rendőrség segítségével dobnak ki az utcára családokat, gyermekeket, időseket. Ezrével.

 

Egy új, nem az ismert okokból fakadó szociális katasztrófával kell szembenéznünk. Ennek oka az, hogy a kormány kiszolgálja a bankok és a pénzvilág érdekeit, odadobva nekik több ezer magyar családot.

 

Ők segítség nélkül az utcára kerülnek. Képtelenek kiállni a saját igazukért, mert a puszta létük fenntartása, a családjuk lakhatása nem megoldott.

 

Azt várjuk el a város vezető székéért versengőktől, hogy nyújtsanak segítséget nekik.

 

Tudjuk, a bankok elszámoltatása nem önkormányzati feladat. De az önkormányzatok is devizahiteleket vettek fel, csak tőlük az állam átvállalta annak kifizetését. Tőlünk nem. Nem is ezt várjuk. Azt várjuk, hogy ezt igazságtalanságot ismerje fel és ismerje el az, aki a város első embere akar lenni.

 

A mi adónkból is került kifizetésre az önkormányzatok devizahitele, ezért elvárjuk, hogy az önkormányzat érezze a felelősségét. Biztosítson a devizahitel károsultaknak megfizethető lakhatást, ha kell szociális alapon. Mi nem akartunk rászorulók lenni, minket megtévesztettek a bankok. Ne hárítsák el a problémát azzal, hogy az önkormányzatok nem felelősek a bankok tevékenységéért. A város lakóiért felelősek.

 

A jelenlegi vezetőktől nem várhatunk segítséget, a magyarázatokkal, meg az üres ígéretekkel odáig jutottunk, hogy elveszítettük az otthonunkat. Ígéretek mindig voltak, minket már annyiszor „megmentettek”, hogy nem maradt tető a családunk, gyermekeink és szüleink feje felett.

 

Tettek kellenek!  Várjuk megtisztelő válaszukat, hogy milyen konkrét lépésekkel kívánnak segíteni a devizahitelek miatt kilakoltatott és végrehajtott családokon.

 

---------------------------------

 

kapcsolat: hitelesmozgalom@gmail.com

 

---------------   A NYÍLT LEVÉL AZ MTI KÖZLEMÉNYBEN    ------------------

 

Két részletben:

 

http://os.mti.hu/hirek/146577/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye-1_resz

 

http://os.mti.hu/hirek/146578/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye-2_resz