Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.03

Munkáspárt és a bankok

munkaspart---kep.png

 

- részletek -

A Munkáspárt vezetője szerint „ezek ugyanazok a spekulánsok és hazárdjátékosok”, akik 2008-ban „összedöntötték” a gazdaságot, és utána „még nekünk kellett kihúznunk őket a bajból”. A bankok kapzsisága taszította válságba a világot, „és még mindig fizetjük ennek az árát”, mivel a konzervatívok a pénzügyi válság következményeit „felesleges és mélységesen káros megszorítások áterőltetésére” használták fel – tette hozzá.

 

Jeremy Corbyn szerint a Morgan Stanley vezérigazgatója tavaly 21,5 millió fontnak (7,6 milliárd forint) megfelelő fizetést vett fel, a City pénzügyi központjának bankjai pedig 15 milliárd (5,3 milliárd) font prémiumot fizettek ki alkalmazottaiknak, miközben a tanárok, a kórházi ápolók, a bolti és az építőipari dolgozók számára egyre nehezebb a megélhetés.

 

Corbyn kijelentette: a Munkáspárt kormányra készül, és „amikor a bankárok azt mondják, hogy fenyegetést jelentünk, akkor igazuk van: fenyegetést jelentünk arra a káros, bukott rendszerre, amelynek részrehajlása a keveseknek kedvez”.

 

A Munkáspárt tervei között szerepel egyebek mellett egy állami tulajdonban lévő befektetési bank létrehozása 500 milliárd font tőkével, amelyet a kereskedelmi bankok kikerülésével közvetlenül infrastruktúra-fejlesztési célokra lehetne fordítani.

https://mno.hu/gazdasag/jeremy-corbyn-hazardjatekosok-ulnek-a-nagybankokban-2431143

 

http://mandiner.hu/cikk/20171201_corbyn_igaza_van_a_bankaroknak_fenyegetest_jelentunk