Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.04

mti os - közlemény 2016.08.04.

A Hiteles Mozgalom ügyvezetője kéri, hogy a Legfőbb Ügyész kezdeményezzen jogegységi eljárást a Kúriánál egy devizahiteles ítélet kapcsán.

 

„A kölcsön tőkeösszege nem volt vitatható - az megfelelt a 14.500.000 forint 2005. április 14-én érvényes deviza árfolyamon számított CHF értékének – ezt a türelmi időszak lejártát követően kellett a felpereseknek törlesztenie a szerződés szerint olyan módon, hogy a CHF-ben meghatározott tőkeösszeget el kellett osztani 250 egyenlő részre és ez az összeg, valamint a már addig is fizetett hiteldíj összege tette ki az ezt követő időszakra fizetendő törlesztőrészleteket.”

 

Ez a számolási mód a Kúria egyik devizahiteles ítéletében szerepel. A Hiteles Mozgalom több levélben is kérte a Kúriától, hogy intézkedjen ennek a  képtelen, hibás számításnak a megváltoztatásáról. Mivel a Kúria válaszlevelében elzárkózott mindenféle eljárástól, a Hiteles Mozgalom ügyvezetője kéri, hogy a Legfőbb Ügyész kezdeményezzen jogegységi eljárást a Kúriánál.

 

A Kúria merev elzárkózása azért is érthetetlen, mivel nem is olyan rég a Bankszövetség kérésének Dr. Wellmann György, a Kúria egyik vezetője egy héten belül eleget tett.

 

További információ:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/feljelentes-kiegeszites---pje-kezdemenyezes.html

 

2016. augusztus 4., csütörtök 18:44

 

 

 

mti-kozl-2016.08.04.---kep---resz.png