Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.19

MTI közlemény - nyílt levél az Alkotmánybíróságnak

A HITELES MOZGALOM NYÍLT LEVÉLBEN FORDULT AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGHOZ

 

A Fővárosi Törvényszék három normakontroll eljárást kezdeményezett 2015 márciusában az Alkotmánybíróságnál. Mindhárom ügy tartalmazza és tényként fogadja el az alábbi állításokat:

 

„A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által a Kúria részére 2013. május 31-én adott tájékoztatás szerint, a 2001- 2008 közötti időszakban a pénzügyi intézmények sem láthatták előre a jövőbeni árfolyamváltozásnak sem a mértékét, sem az irányát. Ezen időszakban a Magyar Nemzeti Bank stabilitási jelentései sem utaltak jelentős árfolyamváltozásra.”

 

A Magyar Bankszövetség 2006 januári tájékozatója és MTI közleménye bizonyítja, hogy a pénzügyi intézmények számíthattak a forint tartós és jelentős gyengülésére, mivel a forint jelentősen felülértékelt volt.

 

A Budapesti Értéktőzsde 2004-es elemzése tíz évre előre adott CHF árfolyam előrejelzést. Ebből is pontosan látható, mikor mennyire volt a forint túlértékelt.

 

A nyílt levelünk:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/nyilt-level-az-alkotmanybirosagnak---2015.04.19..html

 

 

A PSZÁF a Kúriának írt levelében már bizonyítottan valótlanságot állított, mikor azzal érvelt, hogy az árfolyamrés nem okoz költséget és nem kell az értékét feltüntetni a szerződésekben.

 

Mielőtt az Alkotmánybíróság dönt, ideje megismerkedni a tényekkel, ideje feledni a PSZÁF megtévesztéseit.

 

 

mti-kozl-2015.04.19.---kep-teteje.png

 

http://os.mti.hu/hirek/106334/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye