Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.30

Mit várunk a 2018-2022-as kormánytól?

mit-varunk---kep.png

 

 

Mit várunk

 

a 2018-2022-as kormánytól?

 

 

Elsőként is azt, hogy a súlyának és jelentőségének megfelelően foglalkozzon azzal a probléma halmazzal, amit mi egyszerűen csak devizahitelezésnek nevezünk.

 

Hogyan tudjuk ezt elérni?

 

A Hiteles Mozgalom részt vesz az Adóskamara munkájában. A követeléseinket, részletesen kifejte, 12 pontban foglaltuk össze. Megkerestük azzal a céllal a jelentős, várhatóan a Parlamentbe kerülő pártokat, hogy fogadják el a követeléseinket és vállalják, hogy megvalósítják azokat.

 

Azok a pártok, akik aláírták a 12 pontunkat (az aláírás sorrendjében):

Jobbik

MSZP-Párbeszéd

LMP

Momentum

 

Akik nem vették át a 12 pontunkat, illetve átvették, de nem írták alá:

Fidesz-KDNP

Együtt

DK

 

 

Egyáltalán nem mindegy, hogy kik ülnek a Parlamentben április 9.-től! Nagyon is számít, hogy olyanok-e, akik átérzik a devizahiteles problémákat és megoldást akarnak velünk, érintettekkel hozni, vagy azok, akik szerint meg vagyunk mentve, nincs semmi teendő, a devizahiteles ügyben a Kúria kiemelkedő munkát végzett.

 

A 12 pontunk:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/a-kibovitett-12-pont.html

 

 

Élj azzal a jogoddal, amit őseink fegyverrel vívtak ki számunkra, élj azzal a jogoddal, amit nem is olyan rég a szüfrazsettek vívtak ki anyáinknak, feleségeinknek, lányainknak:

 

 

ÁLTALÁNOS VÁLASZTÓJOG

 

 

A hatalom a miénk, a népé! A hatalmat mi, a nép, ruházzuk át négy évente a saját képviselőinknek. A hatalom átruházásának a napja a következő négy évre, a 2018-2022 időtartamra:

 

 

2018. április 8.

 

 

Élj a jogoddal, a választás jogával! Válassz olyan jelöltet, olyan pártot, akikkel a következő időszakban együtt tudunk az igazságos megoldás érdekében dolgozni.

 

Ajánlom a figyelmedbe az Adóskamara összefoglalóját (részletek):

 

 

Senki nem tartott pisztolyt a bankárok fejéhez, hogy ne tájékoztassák az alkotmány, a fogyasztóvédelmi törvények, na meg egyébként az EU rendelkezései alapján a védendő fogyasztókat, hogy az inflációkülönbség hosszú távon mindenképp árfolyameltolódáshoz vezet. Ezt a bankárok maguk között "kamat- vagy vásárlóerőparitás elvének" hívják.

 

Senki nem tartott pisztolyt a bankárok fejéhez, hogy elhallgassák a 2004.06.02 án  kelt svájci jegybankelnök levelét, hogy "ebből nagy baj lesz."

 

Senki nem tartott a bankárok fejéhez pisztolyt, hogy ne mondják el, hogy a “devizahitelek” tömeges kihelyezése a Forint erősödését okozza, de amint a kihelyezés leáll, a törlesztés az a Forint gyengülését fogja okozni

 

Senki nem tartott a bankárok fejéhez fegyvert, hogy elhallgassák, hogy Ausztráliában a hasonló CHF alapú AUD kölcsön tízezreket tett földönfutóvá. Ausztráliában  Rogers, ausztrál bíró ítéletéből meg tudjuk becsülni a csalás lényegét: „Amennyiben a bank minden tényt feltárt volna, a kölcsönügylet nem jött volna létre. Ha egy épeszű embernek azt mondják, hogy a lehetséges vesztesség végtelen és a szükséges biztonsági intézkedések hatása korlátozott, sőt folyamatos figyelést és beavatkozást kíván, de ezt a bank nem biztosítja, hanem az adósnak kell megtennie – ha egyáltalán képes rá – akkor épeszű ember nem megy bele az ilyen ügyletbe, bármilyen vonzó is a kamat. Egy teljes és részletes magyarázat megsemmisítette volna a kecsegtetett előnyt.” Erről szól A Bank c. film.

 

Senki nem tartott a bankárok fejéhez fegyvert,  hogy ne hozzák nyilvánosságra a 2004 októberi BÉT jelentést, amiben megjósolják, hogy 10 év múlva, 2014 ben 256 Ft lesz egy CHF.  

 

Senki nem tartott a bankárok fejéhez pisztolyt, hogy elhallgassák a Bankszövetség 2007-es jelentésének 8. oldalának alján lévő tényt, hogy a Forint árfolyam 30%-al túlértékelt mint ahogy a fogyasztói inflációk különbsége alapján kellene lennie.

 

Senki nem tartott a pénzügyi nácik fejéhez fegyvert, hogy a fentiek ellenére, folyamatosan azt kommunikálják, hogy “nem kell félni a devizahitelektől”.

 

Senki nem tartott a pénzügyi nácik fejéhez fegyvert, hogy a megemelkedett árfolyam mellé - a Svájci jegybanki kamat csökkenése mellett - kamatokat is emeljenek, a profitjuk növelése érdekében.

 

Senki nem tartott a bankárok fejéhez fegyvert, hogy a politikai hozzátartozók, a jobb módúak és néhány szerencsés számára létrehozott “kedvezményes végtörlesztés” ideje alatt a végtörlesztés megakadályozása érdekében kartelezzenek.

 

Senki nem tartott a pénzügyi nácik fejéhez fegyvert, hogy ne írják bele a szerződésbe, hogy ha azügyfél sikeresen fogja a bíróság előtt keresni az igazát, akkor olyan törvényeket fognak hozatni, hogy a fogyasztó elvessze a pert a bank ellen - a hatályos jogszabályok alapján érvénytelen szerződések ellenére.

 

Senki nem tart a közjegyzők fejéhez fegyvert, (akik a világon egyedülálló módon, profit érdekelt, első fokú bíróságként járnak el,) hogy a köztudottan csalás alapú közjegyzői iratok alapján állítsanak ki végrehajtási okiratokat, hiszen a pénzügyi intézmények semmit nem tudnak bizonylatolni, de egy részének engedélye sem volt semmiféle szerződést kötni. A közjegyzők egyelőre nyugodtak, mert tudják, hogy a bíróságok, ügyészségek felülről befolyásoltak, igaz, 1943-ben a náci katonák sem tudták, hogy lesz nürnbergi per, s lett.

 

Senki sem tartott - CSAK A FIDESZ által kinevezett - Polt Péter Legfőbb Ügyész fejéhez fegyvert, hogy ne nyomozzon a csalás alapú hitelek elterjesztői után. Igaz, az emberiség elleni bűntények soha nem évülnek el.

 

 

Mindenképpen érdemes a teljes írást végig olvasni az Adóskamara honlapján:

 

http://adoskamara.hu/index.php/hireink/35-miert-elegedetlenek-a-devizahitel-karosultak

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.