Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.23

Megváltó

Az emberiség a történelme során gyakran várta a megváltót, azt aki egyedüliként segít megoldani a felhalmozott problémákat. Aki valójában nem csak segít, hanem meg is oldja a problémákat. Lehetőleg úgy, hogy semmit se kelljen csinálni, semmit se kelljen kockáztatni. Egyéni beállítottságtól függ, függött, hogy ki mennyire hitt abban, hogy tényleg jön hamarosan a megváltó.

 

Jézus a megváltó, Isten szent Fia,
Ő az áldott Bárány, Ő a mindenség Ura.
 
Atyánk hála néked, hogy elküldted Fiad,
És hála, hogy Szellemed örökre itt marad.
 
Jézus a megváltóm, életem Ura,
Ő az áldott Bárány, Ő szívem támasza.
 
Atyánk hála néked, hogy elküldted Fiad,
És hála, hogy Szellemed örökre itt marad.
 
Egyszer majd meglátom szemtől-szembe őt,
Ujjongva dicsérem nevét az angyalok között. 
 
Atyánk hála néked, hogy elküldted Fiad,
És hála, hogy Szellemed örökre itt marad.

 

 

Itt van Karácsony, mely azoknak is ünnep, akik nem Isten hívők.  Itt van Karácsony, mely hagyományosan családi ünnep.

 

Sok családnak azonban a jövő év keserves lesz, sajnos nagyon sok devizahiteles családnak.

 

Devizahitelesek jelentős része várt, vár mai napig is. Vár arra, hogy majd jön valaki aki megoldja a problémáját… a Kormányunk; az Európai Unió; egy mindenre hatással bíró, elsöprő, sikeres per…

 

Be kell látnunk, mindenkinek saját magának kell cselekednie saját sorsa érdekében. Nem várhatja el senki mástól, hogy megoldja a problémájat. Nics semmi jele egy devizahiteles megváltó eljövetelének…

 

Talán 2015-öt tekinthetjük a rádöbbenés évének. Elég megnézni az elszámolást, a bankok és a PBT válaszát az elszámolási panaszokra, elég figyelni a kormány és az MNB önelégedettségét, a Kúria készülédését.

 

2016 a devizahitelesek túlnyomó többségének záró év lesz.  Sokaknak ezárulnak a folyamatban lévő perek, lezárulnak (vagy jelentősen szűkülnek) a perlési lehetőségek. Bezárulnak tehát a remény kapui.

 

Együttműködés, folyamatos tanulás, egymás segítése vezethet minket sikerre, nem pedig a tétlenség és vágyakozás a devizahiteles megváltó eljövetelére.

 

A siker azonban senkinek sincs borítékolva. A siker tehát nem, viszont az biztos, hogy a kérdés hosszasan fogja az embert és családját kísérteni: megtettem-e mindent?

 

Felejtsük el azonban most egy hétre a problémákat, adjuk át magunkat az ünnepnek, a szeretenek, Karácsonynak. Ajándékunk néhány CHF.

 

kari-2015---szuk-kep.png

 

 

Utána azonban, 2016 elején  vegyük kezünkbe sorsunkat. Nagyon kemény évünk lesz a most következő.

 

A Hiteles Mozgalom január legelején folytatja  úgy, ahogy az elmúlt években megismerhetővé vált.