Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.25

MEGOSZTÁS

megosztas---kep.png

 

Ezt a kifejezést most két értelemben is használom.

 

Az Orbán-kormány nem könnyített a devizahitelesek problémáján

 

Egy rövid riport a kiindulási pont:

 

https://hirklikk.hu/kozelet/az-orban-kormany-nem-konnyitette-a-devizahitelesek-problemajat/360440

 

 

1.

Vannak olyan információk, melyek nincsenek benne a nagy-nagy médiában. Nincsenek sem a vezető sem pedig a „futottak még” kategóriában az újságokban, a hírportálokon. Nem beszél ezekről sem a TV, sem a rádió. Így csak akkor jut el az érintettekhez, az érdeklődőkhöz, ha MEGOSZTJUK egymással a hiteles és pontos információt.

 

2.

Természetesen vannak, akiknek az az érdekük, hogy maradjon csak a félrevezetés, diadalmaskodjon a megtévesztés. Ők a társadalmat kívánják MEGOSZTANI.

Jelen cikkel kapcsolatban csemegéztem:

 

B.B.

A Hiteles Mozgalom ügyvezetője, Szabó József arcátlanul valótlanságokat állít!

Szerinte az Orbán kormány nem könnyített semmit a devizahitelesek helyzetén. Hivatalba lépését követően a Fidesz-KDNP kormány létrehozta az árfolyamgátat, a Nemzeti Eszközkezelőt, lényegében elszámoltatta a bankokat, a devizahiteleket kivezette.

Ezekkel a lépésekkel 1200 milliárd forint került vissza a családokhoz. A teljes lakossági hitelállomány egy százaléka maradt deviza alapú hitel 2015 végére.

Több százezer családon segítettek ezek az intézkedések, óriási problémák tornyosultak ekkor már a devizahiteles családok feje fölött.

Meg kell jegyezni, hogy a végtörlesztésről és az árfolyamgátról szóló törvényjavaslatot az MSZP nem támogatta a parlamentben.

Az árfolyamgát viszont 2015-ben nagyon jó szolgálatot tett, ugyanis akkor tovább emelkedtek volna a svájci frank-alapú hitelek kamatai.   (Nocsak, az árfolyamgát fixálta a kamatokat??? Mindezt 2015-ben?)

A Nemzeti Eszközkezelő még 2011-ben, az otthonvédelmi akcióterv alapján jött létre a devizahitelesek segítésére. A programban az állam megvásárolta a hiteladósok ingatlanát, akik azt visszabérelhették.

A programban 36 ezer otthont tudtak megvédeni, és mintegy 154 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozástól, hogy továbbra is az otthonában maradhatott.

A kormány szándékai alapján az otthonteremtési intézkedések újabb mérföldköve, hogy a programban a bérlők ismét tulajdonosává válhatnak korábbi otthonuknak.

Az országgyűlés döntése nyomán az állam az érintetteknek felajánlja az egyösszegű visszavásárlást, amelynek során a vételárat csökkentik a bérlő által korábban megfizetett bérleti díjak összegével, miközben kamatot nem számítanak fel, sőt további kedvezményre is lehetőség nyílik a bérlő igényére. A kedvezményes ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek, így visszakaphatják ingatlanjaikat a korábbi tulajdonosok.

 

G.L.

Az embereket nem félrevezették a bankok, hanem meggondolatlanok voltak. A játékszabályokat ismerték, mégis belevágtak. Gyurcsányék kicsit hosszú pórázra engedték a bankokat, de ezt a Fidesz visszafogta. Most már csak az lenne jó nekik, ha eltörölnék az adósságukat.

 

 

Jelenleg ez utóbbi kettő a hivatalos, állami, kormányzati álláspont. Így a társadalom is ezzel azonosul. Nagyon sokunknak, nagyon sokat kell még tenni, hogy a jelenlegi, elfogadhatatlan helyzeten változtassunk.

 

Az Igazságunkért meg kell keményen küzdenünk!

 

A legkönnyebb, amit a képernyő előtt tehetsz, az a MEGOSZTÁS