Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.15

Március 15. és 2014.

 Mit jelentenek ma nekünk a 166 éve megfogalmazott követelések, kívánságok?

 

 

12_pont_1848_en.png

 

Gondolatok az ünnepnapon....2. pont felelős minisztérium,. felelős kormányzás

 

Devizahitelesként évek óta tapasztaljuk, hogy a kormány és a minisztériumok nem képesek észlelni a társadalmat sújtó problémákat. Hónapok, évek óta tapasztaljuk a manipulálást és a félrevezetést, volt itt minden, egymillió becsapott és megtévesztett magyar állampolgár, Európában egyedülálló módon megmentett devizahitelesek, Ócsai lakópark, hatáskör és felelősség nélküli pénzügyi jogok biztosa.  Nevezhetjük ezt felelős kormányzásnak?

 

Az ősszel a kormány figyelmeztette a bankokat, hogy egyezzenek meg Ügyfeleikkel, változtassanak a devizahitelek szerződési pontjain, hogy megfeleljenek a törvényeknek és javasolta a pontos elszámolást, mert különben…. A november 1. határidő után a kormány nem lépett. Nevezhetjük ezt felelős kormányzásnak?

 

Az állami hivatalok, hatóságok, gondoljunk itt a PSZÁF-re,  PBT-re, a GVH-ra, az MNB-re, az Ügyészségre, éveken keresztül félrevezették a lakosságot. Ezen intézmények nagy része minisztériumi felügyelet alatt van, egy részük parlamenti felügyelet alatt. A társadalom, a lakosság kifosztása közben zavartalanul zajlik.

 

Kimondhatjuk, ma sincs felelős kormányzás hazánkban.

 

 

 en-03.png

 

6. pont a közös teherviselés

 

Jelentős társadalmi feszültséget okozott, hogy a nemesek, a földbirtokosok nem járultak hozzá a közterhek viseléséhez. A XIX század közepén indult el egy folyamat, melynek állomása volt a chicagoi tüntetés is, melyre emlékezünk május első napján, mely ismertté tette a 3x8 óra igényét, mely elsőként vetette fel a munkások, alkalmazottak jogait. A folyamat végállomása, 30-50 évvel később a társadalombiztosítások (nyugdíj- és egészségbiztosítás) elterjedése valamint a szakszervezetek megerősödése volt.

 

Mára már kisebb a jelentősége, alig van befolyása befolyása a földbirtokosoknak, a földesuraknak. Helyüket, szerepüket a nagyobb pénzbirtokosok, a pénz urai, vagy ahogy ismerjük őket, a pénzügyi befektetők, a pénzpiacok szereplői vették át.

 

Azonban a munkajövedelmekből és a tőkejövedelmekből nem egyformán járulnak hozzá a közterhekhez azok, akik a jövedelmekhez jutnak. Az egész világon általános, nem csak hazánkban, hogy minél nagyobb valakinek a pénzügyi vagyona, annál jobban ki tud bújni a közteherviselés alól.

 

A munkajövedelmen belül is aránytalanság van, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek, napi megélhetési gondjaik vannak, évtizedek alatt sem tudtak megtakarítani, pénzt félretenni, nem részesülnek adókedvezményben azokhoz képest, akik munkajövedelme nem csak magasabb életszínvonalat, anyagi biztonságot jelent, hanem jövedelmükből jócskán be is tudnak fektetni és ezáltal biztosított számukra a tőkejövedelem is.

 

 

7. pont jobbágyság és úrbéri viszony

 

A jobbágyi függőséget és kiszolgáltatottságot felváltotta a pénzügyi függőség és a banki kiszolgáltatottság. A társadalom jelentős része adósságcsapdában vergődik, ki van szolgáltatva a tisztességtelen, gátlástalan bankoknak. Az átlag ember kiszolgáltatottsága nem csökkent, hanem nőtt. Az utóbbi érezhetően években növekedett az államhatalom befolyása életünkre, oly mértékben függünk egyre jobban a hatalmat gyakorlóktól, melyet évekkel ezelőtt el sem tudtunk képzelni.

 

 

8 pont esküdtszék

 

A független és mindenki számára egyenlő bíráskodás a mai napig is csak álom. Ugyan jogilag, alkotmányilag biztosított, a gyakorlatban azonban nem működik. Aki perli a saját bankját, vagy csak eljár mások bírósági tárgyalásaira, tapasztalja: a perek érdemi tárgyalás nélkül évekig húzódnak, a bíróságoknak már a hatáskör és illetékesség meghatározása is komoly feladatot jelent.

 

A bankok ügyvédei szándékosan félre tudják vezetni a bírók jelentős részét alaptalan állításokkal, hazugságokkal. A bíróságok nem voltak képesek felkészülni arra, hogy elássák feladatukat, hogy legfőbb hatalmi ágként működjenek, nem voltak képesek, hajlandók arra, hogy a szükséges tudást megszerezzék maguknak.

 

A bírói kar bénultan áll egy társadalmi katasztrófa küszöbén.

 

en-04.png 

 

 

8 .pont jegybank, nemzeti bank

 

A pénzügyek szabályzása és felügyelete a ma sem saját hatáskör. A hitelpénzrendszer a neve annak a pénzügyi- (gazdasági) rendszerben melyben élünk. A forint mely a bankszámlánkon van, melyet a bankkártyánkkal érünk el, bankok hozzák létre hitelezéssel. Jellemzően külföldi tulajdonban, külföldi befolyás alatt lévő, külföldi érdekeket képviselő kereskedelmi bankok.

 

Továbbra is csak cél lehet, hogy hazánk fizetőeszközét önálló, magyar jegybank bocsássa ki a nemzet fejlődésének érdekében.

 

 

2014

 

1948-ban nem csak a magyar nemzet kívánságait fogalmazták meg 12 pontban. Forradalom is volt. Szabadságharc is volt. Apák tízezrei hagyták ott családjukat, családok ezrei vagyonokkal támogatták a harcba induló forradalmárokat. A ténylegesen csatamezőkre indulókat, a valódi fegyverrel harcolókat.

 

Nem mindenki állt azonban a forradalmárok, a szabadságharcosok mellé. Családok szakadtak ketté, apa fordult gyerekével szembe, testvérek álltak szembe egymással. Voltak akik a meglévő rendszert támogatták. Ugyancsak csatába indulva és ugyancsak vagyonokkal.

 

Büszkék vagyunk minden év márciusában azokra, akik a szabadság mellé álltak és életüket, vérüket, valamint vagyonokat áldoztak hazájukért.

 

Mit teszünk ma, 2014-ben, amikor éppen nincs március 15.-e. Mit teszünk már évek óta?

 

Ahol lehet, becsapjuk államunkat saját hazánkat. Becsapjuk minimálbéren bejelentett alkalmazottakkal, szja csalásokkal, számlagyárokkal, ki nem fizetett alvállalkozókkal, csúszópénzekkel azért, hogy vállalkozásunk megbízáshoz jusson, a közterhek (TB járulék) be nem fizetésével. A megszerzett pénzt külföldön elrejtve fialtatják a sikeres vállalkozók és a sikeres politikusok.

 

Önmagunkat is becsapjuk, amikor közönyösen elfogadjuk a hazugságokkal teli kormánypropagandát, amikor elfogadjuk az ellenkező oldalról érkező hamis propagandát. A manipulálásokat, a félrevezetéseket a megfélemlítéseket.

 

Eláruljuk a 48-as eszméket, eláruljuk hőseinket cselekedeteinkkel, mindennapi megalkuvásainkkal. Ezeket nem fedi el a pár órára kitűzött kokárda.

 

Van teendőnk bőven, 2014 márciusában elgondolkodni és beszélgetni, majd 2014 áprilisában cselekedni.

 

 

Szabó József

KTI képviselő jelölt

Hiteles Mozgalom

Emberközpontú Országért Mozgalom

 

en-02.png