Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.01

Május 1.

majus-1---kep-01.png

 

 

MÁJUS 1. A MUNKA ÜNNEPE - MÁJUS 1. EMLÉKEZÉS A KÜZDŐKRE

 

http://os.mti.hu/hirek/162306/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye

 

 

Mint mondják, az idő mindent megszépít. Ünnep? Igazából sok éve át tartó keserves küzdelem volt! Napjainkban igazán nincs semmi ünnepelni való. Nagyon sokan az életüket adták az ügyért dédszüleink idején. Emlékezés a megfelelő kifejezés. Ugye milyen természetes hogy a törvényes munkaidő 8 óra, ugye milyen természetes hogy a nők is szavazó joggal bírnak?

A devizahitel nem is olyan rég letarolta a fél országot. Kevesen tudják, hogy a küzdelem még tart. Több ezer per van még a bíróságaink elött. A küzdelem azonban tart az Európai Parlamentben is. Jelenleg két beadvány, két petíció vizsgálata van folyamatban. Két olyan küzdőtársunk beadványáról van szó, akiket mindenkinek ismer.

Kásler Árpád korábbi küzdelmének eredménye, hogy a mai napig is fogyasztóvédelmi területen az ő perére hivatkoznak Európa szerte. Ő mondatta ki a bírósággal, hogy a devizának csupán a számolásban van szerepe. Az adós semmilyen körülmények között sem kapott a banktól devizát.

Lázár Dénes több évig küzdött sikeresen végül azért azért, hogy kimondja a legfőbb bíróság a Kúria, hogy az árfolyamrés költséget okoz. Ezt a költséget viszont nem tartalmazta a szerződés.

Küzdelmük eredménye, hogy 2 millió szerződést a bankok újraszámoltak! Azonban egyikük sem állt le a sikerük után!

MOST MINDKETTEN AZÉRT KÜZDENEK AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN, HOGY ÉRVÉNYESÜLJENEK HAZÁNKBAN AZ EURÓPAI ÉS HAZAI FOGYASZTÓVÉDELMI JOGSZABÁLYOK

Információk a Hiteles Mozgalom honlapján.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/a-parlament-ben/ket-magyar-devizahiteles-beadvanyt--peticiot-targyaltak-meg-brusszelben.html