Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.09

LMP devizahiteles tervei - 2018.02.09

 

lmp-terv-08.02.09---kep.png

 

 Budapest, 2018. február 9., péntek (MTI) - Újabb törvény elfogadását tartja szükségesnek az LMP a devizahitel-károsultak megsegítése érdekében, frakcióvezető-helyettesük szerint ugyanis az Orbán-kormány nem oldotta meg a problémát.

 

 

Schmuck Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: már az új parlamenti ciklusban, vagyis májusban vinné az Országgyűlés elé pártja azt a javaslatot, amely a többi közt a forintosítás újraszámolását írná elő, az ugyanis szerinte a kereskedelmi bankoknak kedvezett. 

 


    Újra kell gondolni, hogy a hitelfelvevőkre milyen arányban terhelhető az árfolyamkockázat - tette hozzá, de szólt arról is: az új törvényben megtiltanák a faktorálást, vagyis az adósság továbbadását egy másik banknak. 

 


    A jogszabály tartalmazná még az elsétálás jogát, azaz megszűnne az adóssága annak, aki elveszíti a lakását, amelyre a hitelt felvette. Az LMP fellépne a végrehajtások ellen is, és az adóskamara felállítását is szükségesnek tartja a párt az adósok hatékonyabb érdekképviselete érdekében. 

 


    A jogszabály egy 260 milliárd forintos "adósságalapot" is létrehozna - mutatott rá. 

 


    Schmuck Erzsébet kijelentette: több mint 100 ezer családnak továbbra is gondot okoz az egykor devizában felvett hitelének törlesztése, sokukat a kilakoltatás fenyegeti. 

 

 

bet \ bhi \ hgpMTI 2018. február 9., péntek 14:10

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Az LMP honlapján is:

 

http://lehetmas.hu/hirek/240864/ujabb-torvenyre-van-szukseg-devizahitel-karosultak-erdekeben/