Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.23

Levél és összeállítás a miniszterelnök jelöltek részére - MTI OS

mti---kep-01.png

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye (1. és 2. rész)

 

    Budapest, 2021. december 23., csütörtök (OS) - NYÍLT LEVÉL AZ ESÉLYES MINISZTERELNÖK JELÖLTEK RÉSZÉRE      

 

Tisztelt Miniszterelnök jelölt úr!

 

Azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy a választási kampányban részletesen ismertesse megoldási javaslatait a devizahiteles problémakörre,


2011 óta kísérjük figyelemmel a kormánypárt és az ellenzék álláspontját, folyamatosan beszámoltunk honlapunkon a különféle kormányzati és ellenzéki tervekről, kezdeményezésekről, valamint a politikai állásfoglalásokról, devizahiteles vitákról. Most összeállítást készítettünk a honlapunkon közzétett korábbi beszámolókból. Ezt kiegészítettük néhány határozati javaslat-, törvénytervezet részlettel. A teljes kép kialakítása érdekében válogattunk a parlamenti pártok MTI OS közleményeiből is.


Az összeállításból minden érdeklődő meg tudja állapítani, hogy a 2022-ben milyen feladatok várnak devizahiteles téren a meglévő vagy az új kormányra. A kiadvány tartalmazza az Adóskamara 2021 végén frissített devizahiteles 12 pontját, mely konkrét kormányzati, parlamenti lépéseket sorol fel.

 

Négy évvel ezelőtt készítettünk már egy összesítést, Devizahitel – Kézikönyv képviselőknek címmel. Sajnos az ebben szereplő problémák jelentős része a mai napig is megoldatlan.


Minden törekvésünk ellenére az elmúlt években nem sikerült érdemi kapcsolatot kialakítani kormányzati szervekkel (néhány kezdeményezésünk szerepel a mostani összesítésünkben).
Abban bízunk, hogy elindul hamarosan a kormányzati szervek, állami hatóságok és a devizahiteles szervezetek között érdemi munka. Így lehetőség lesz olyan probléma területekre is kitérni, melyek nem szerepelnek ebben az összesítésben.


Már 20 éve annak, hogy elindult a devizahiteles pusztítás hazánkban. Éppen ideje, hogy az igazság minden területen kiderüljön. Valljuk, hogy intenzív és alapos munkával 2022 végéig a megtévesztett fogyasztók szempontjából sikeresen lezárhatjuk ezt a rémtörténetet.

Tisztelettel: Szabó József

 Az Arany Liliom Alapítvány kurátora, a Hiteles Mozgalom ügyvezetője ezt a levelet közvetlenül postán is elküldte az esélyes miniszterelnökök részére, a két említett összeállítással együtt.
Részletek a Hiteles Mozgalom honlapján.

      Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

 

 

 

http://os.mti.hu/hirek/166587/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye-1_resz

 

http://os.mti.hu/hirek/166588/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye-2_resz

 

 

A most készült összesítés:

 

 

borito-elso-01.png

 

borito-hatso-01.png

 

borito-tartalom-01.png

 

A DEVIZAHITEL, a Parlamenti pártok tervei 2022 előtt című összesítés itt érhető el:

 

borito-mek-1.0.png

 

A négy évvel korábbi pedig itt:

http://mek.oszk.hu/18300/18360/18360.pdf

kezikonyv---kep-01.png