Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.18

Lányok, asszonyok a család egységéért, az otthon megmentéséért

lanyok-sajttaj---19.04.18---kep.png

 

„Az Adóskamara képviseletében, Sztregova Erzsébet és dr. Hosszú Istvánné mutatták be azoknak volt devizahiteles, jelzáloggal terhelt hiteltartozással még mindig rendelkező emberek a helyzetét, akiknek májustól szinte azonnal elvinnék a házukat.”

 

Cikk és a teljes sajtótájékoztató:

 

https://merce.hu/2019/04/18/a-kilakoltatasok-azonnali-felfuggeszteset-kovetelik-ellenzeki-kepviselok-es-devizahiteles-aktivistak/

 

 

MTI beszámoló:

 

Közösen kezdeményezik ellenzéki képviselőnők a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását  

Budapest, 2019. április 18., csütörtök (MTI) - Ellenzéki képviselőnők közös törvénymódosító javaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy az Országgyűlés hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot a devizahitelesek helyzetének rendezéséig. 

 Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a kezdeményezésről csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón közös céljuknak nevezte, hogy egyetlen embert se lehessen kilakoltatni olyan tisztességtelen szerződések alapján, amelyeket már az Európai Bíróság is elmarasztalt. 


    Kiemelte, a magyar kormánynak nem maradt más feladata, mint hogy érvényt szerezzen ennek a döntésnek, addig pedig senki nem kerülhet utcára. 


    Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője úgy fogalmazott, az "Orbán-kormány azért nem oldotta meg ezt a kérdést, mert megszerezték a bankok egy jelentős részét, a bankok gyakorlatilag a pénzt Orbán és a kormány oligarcháinak keresik". Ma egy magyar gyerek azért kerül utcára, hogy ők pénzt kereshessenek - vélekedett. 


    Bősz Anett, a Liberálisok politikus, független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kilakoltatott embereknek nem áll rendelkezésre megfelelő szociális ellátórendszer, érdekükért ezért civil szervezeteknek kell kiállnia.


    Kunhalmi Ágnes, az MSZP parlamenti képviselője nemzeti ügynek nevezte a devizahitelesek helyzetének megoldását, amelyben  a kormány szerinte csak látszólagos intézkedéseket tesz. 


    A szocialista politikus - az egész ellenzék nevében - érthetetlennek nevezte, hogy a kormány a családi otthonteremtési programmal (csok) miért egy újabb, a "nap végén a bankokat segítő" hitel alapú támogatási rendszert dolgozott ki.


    Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a kilakoltatással sújtottak nem butaságból, felelőtlenségből kerültek bajba, hanem azért, mert a kormány és a bankok becsapták őket. 


    Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője szerint a kormány nem jogként, hanem kötelességként tekint a lakhatásra, ehhez azonban nem biztosít támogatást. 


    A sajtótájékoztatón az Adóskamara nevű civil szervezet két képviselője is követelte a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, valamint a devizahitelezés rendezését az Európai Bíróság legutóbbi döntése alapján. 

 

 ppd


MTI 2019. április 18., csütörtök 12:44

 

 

MTI - OS

 

2019. április 18., csütörtök 12:08

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye

 

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese egyeztetésre hívja az ellenzéki pártok képviselőit az LMP devizahiteles törvényjavaslatáról. 

A javaslat értelmében minden kölcsönt újra kell számolni 180 forintos svájci frank árfolyamon, és az elszámolások végéig kötelezően fel kell függeszteni és le kell állítani minden végrehajtást. Az LMP határozott álláspontja, hogy nem hagyhatók magukra a hitelkárosultak: javaslatunk lehetővé tenné, hogy ne kelljen egyénileg bírósághoz fordulniuk amiatt, hogy  nem kaptak megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról.

Az elmúlt napokban számtalan olyan állampolgári véleményt kaptunk a törvényjavaslatról, amelyek alapján szükségesnek érezzük, hogy valamennyi ellenzéki párttal egyeztessünk és egy konszenzusos javaslat szülessen.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)
  

 

 

A következő devizahiteles megmozdulás:

 

2019. április 25.

 

 

Készülj!

 

 

Légy aktív!

 

 

 

Az ellenzéki pártok

 

kiállnak érted,

 

 

Te is állj ki

 

 

saját magadért !!!