Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.06

Közösen tiltakozunk!

kozos-tilt---01.png

 

Részletek egy cikkből:

„A június 30-án elfogadott és július elsejétől hatályos kormányrendelet szövegezése alapján a civil szervezetek kötelesek már az idén indult üzleti évre vonatkozóan feltüntetni az adományozóikat, köztük a természetes személyeket.

Suhanj! Alapítvány egy közhasznú civil szervezet: állami feladatot látnak el, fogyatékkal élők sportolását segítik, állami támogatás nélkül. Amennyiben be akarnák tartani a jelenleg hatályos szövegezésű jogszabályt, több ezer adományozó magánszemély nevét kéne felsorolniuk a közhasznúsági mellékletben. Az alapítvány vezetője szerint azonban a rendelkezés jogsértő.

„Az hogy valaki bélyeggyűjtőket támogat a pénzéből, vagy éppen melegjogvédőket, az az ő személyes ügye és ez senki másra nem vonatkozik, csak őrá. Szerintem ez egy ugyanolyan szent és sérthetetlen polgári szabadságjog mint a pártnak a megválasztása, a felekezetnek a megválasztása, vagy éppen az, hogy csatlakozom-e egy szakszervezethez.”

A rendelet ellen mintegy száz szervezet és alapítvány emelte fel a hangját.”

https://hu.euronews.com/2021/07/06/meg-mindig-meg-tudnak-minket-lepni-civil-szervezetek-az-adomanyozasrol-szolo-kormanyrendel

 

 

Az Arany Liliom Alapítvány is tiltakozik a rendelet ellen és csatlakozott tiltakozó szervezetekhez!

 

kozos-tilt---02.png

 

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSoHPsFP146RY7vpHlbGjoQwYSe4cb36BM15iFe7vyvyczEHQKlX_T3VnrY8hMV_yKHLBc0m8PqFdHl/pubhtml?gid=49444201%26single=true

 

 

kozos-tilt---03.png

 

 

„A Civilizáció koalíció felszólítja a magyar kormányt, hogy vonja vissza ezt a felesleges és értelmetlen rendeletet, és ne avatkozzon bele azoknak az embereknek az életébe, akik civil ügyek támogatásával tesznek az ország jobbításáért. A segítő szándékot ugyanis semmilyen rendelettel nem lehet megállítani.

A Civilizáció koalíciót alkotó civil szervezetek büszkék adományozóikra, és arra buzdítják őket: folytassák! Vegyenek részt továbbra is a sok ezer kicsi és nagy hazai civil szervezet életében, legyenek büszkék mindarra, amit együtt elérnek, és mondják el másoknak is, hogy segíteni jó!” (részlet)

https://civilizacio.net/hu/hirek-jegyzetek/adomnyozs?fbclid=IwAR1q9JVuYa6pYjzRHDW59tVkJ9ZsdY7B_834MHfWy8obdUJnl_R9oV-f5Dg

 

 

A Hiteles Mozgalom 

az Arany Liliom Alapítvány munkaszervezete

 

Támogathatod adománnyal a munkánkat!

 

Magnet Bank 16200216-00245469

 

 

Az Arany Liliom Alapítvány és munkaszervezete a Hiteles Mozgalom továbbra is várja az anyagi segítségedet. A támogatók adatait nem adjuk át senkinek.