Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.22

Hiteles Mozgalom MTI közlemény - 2014. szeptember 22.

Egyetlen bizottságot jelöltek csak ki a devizahiteles elszámolási és egyéni perléseket szabályzó törvény tárgyalására, a Törvényalkotási bizottságot. A bizottság nem tette lehetővé, hogy mi, civilek, részt vegyünk mai ülésükön. Nem adtak lehetőséget, hogy a törvénytervezet problémáira felhívjuk a figyelmet, hogy kérdéseket tegyünk el. Mivel nagyon súlyosnak érezzük a helyzetet videó hozzászólást készítettünk és elküldtük a bizottságnak.


 Szerdán várhatóan megszavazzák a képviselők a törvényjavaslatot, mely nem csak az elszámolás szabályait tartalmazza, hanem korlátozza a fogyasztók által indított, felfüggesztett perek folytatását.

 

A törvénytervezet több pontja is kimondottan hátrányos a bankok által károsított fogyasztóknak.A videó hozzászólásunkat elküldtük a Törvényalkotási bizottságnak és a tagjainak is. Kértük, csatolják a mai bizottsági ülés jegyzőkönyvéhez.https://www.youtube.com/watch?v=7_v44ak0e_0&list=UU4vFzPMT2sMuWsEEcVp wXBAKorábban, még a törvényjavaslat parlamenti benyújtása előtt próbáltunk egyeztetni az Igazságügy Minisztériummal is, sajnos mereven elzárkóztak. Nem csak mi kaptunk elutasításokat, hanem ismereteink szerint a többi civil devizahiteles érdekvédő is.A fentiek alapján sajnos meg kell állapítanunk, hogy  törvény által előírt társadalmi egyeztetés teljes mértékben elmaradt.

 

 

mti-kozl-2014.09.22.---kicsi-kep.png