Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.28

Hiteles Mozgalom a Kúria konferenciáján (3. rész)

 Filep András hozzászólása (a Hiteles Mozgalom harmadik felszólalója)

MÉG KÉT PERC

Nem az a legnagyobb baj a joggyakorlat-elemző csoport eddigi megismert munkájával, hogy az egyoldalú szerződések tisztességtelenségének vizsgálata helyett a bankok számára egyoldalúan kikötött és határozottan biztosított egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelenségének megítélésére fókuszál csupán, hanem hogy a jelen állás szerint áldozatos munkájuk eredménye több kárt fog okozni mint hasznot hajtani.

Mert mint a költő mondja: „növeli, ki elfedi a bajt”.

A baj ugyanis másutt van. Például csak felsorolás szerűen:

„mintha kölcsönszerződés”

„mintha (deviza)átváltás”

„mintha deviza nyilvántartás”

„mintha kölcsönösszeg”

„mintha magánjog”

…ecetera, ecetera.

 

Ugyanis arról van szó, hogy a mozgalom által alkalmazott nomenklatura szerint definiálva ez a devizaárfolyamalapuságra hivatkozó rablóhitel, hungarica szubroza derivatíva, amely egy UTCFX nonprudenciális, komplex innovatív, monetáris hibrid instrumentum, addhéziós planketta paktumokban, tévesen strukturált közokiratokban. Amely mérgező termék, népirtásra alkalmas, pénzügyi tömegpusztító fegyver.

UTOLSÓ PERC

 

A joggyakorlat-elemző csoport munkája ezek alapján arra hajaz, mintha egy cunami után szakértőként arra vállalnának kötelezettséget, hogy határozott iránymutatást mutatnak, abban az értelemben, hogy lila vagy rózsaszínű fürdőruhában kell-e a romok vízszigetelését megvizsgálni. Pedig a romok alatt több mint háromezer honfitársunk fekszik holtan. Holtan, mert önkezükkel véget vetettek az életüknek.

Köszönöm szépen.