Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.24

figyelem: ÁLÜGYVÉD !!!

LÉGY ÓVATOS! MEGJELENTEK A HIÉNÁK!
BÍZUNK BENNE, HAMAROSAN A DEVIZAHITELEZÉS MAGASABB SZINTEN LÉVŐ BŰNÖSEIVEL IS FOGLALKOZNI FOG AZ ÜGYÉSZSÉG !!!
A megalapozott gyanú szerint ügyvédi tevékenységet színlelve, devizahitelekkel kapcsolatos problémák megoldásának ígéretével csalt ki pénzt 7 sértettől a 41 éves férfi.

alugyved---kep.png

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott csalás bűntett és zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Á. Péter 41 éves budapesti lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi jogtalan anyagi haszonszerzés végett szóbeli megállapodást kötött egy budapesti kft. ügyvezetőjével arról, hogy a cég ügyfelei részére devizahiteleikkel kapcsolatban - díjazás fejében - szaktanácsadást folytat. A gyanúsított tevékenysége során 2013. év végén és 2014. év elején több alkalommal ügyvédnek adta ki magát, a megbízó ügyfelekkel kötött szakértői megbízási szerződéseken hamis tartalmú bélyegzőt használt, az iratokat pedig álnéven írta alá. A megalapozott gyanú szerint a terhelt a szakértői megbízási szerződések megkötésekor az ügyfelektől különböző összegű munkadíjat vett át, azonban a vállalt tevékenységet nem végezte el és ez nem is állt szándékában, illetve erre megfelelő képzettsége sem volt.

 

Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért körözést bocsátottak ki vele szemben, melynek eredményeképpen a budapesti rendőrök 2014. november 24-én elfogták.

 

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeképpen kiderült, hogy a férfi Soltvadkerten kívül az ország több városban is - köztük Szigetszentmiklóson és Budapesten - ugyanezzel a módszerrel tévesztette meg a sértetteket.

 

A rendőrség a nyomozást 2015. január 23-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskőrösi Járási Ügyészségnek.

 

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/alugyved

 

 
 
 
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - 2015. január 23. 12:51