Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.04

Egy év alatt elfelejtették: Makkos Albert

Makkos Albert volt Magyarországon az első, aki a devizahiteles csalásról lerántotta a leplet, és vált ezzel több százezer honfitársunk segítőjévé és példaképévé egyaránt. Hosszas betegség után, ám mégis felkészülve a távozásra, békében hagyott itt bennünket, nyugodt szívvel elköszönve szeretteitől, hozzátartozóitól 2014. augusztus 1-én.

 

 

Dr. Drábik János vendégeként így beszélt a devizahitelezés és a jogállamiság összefüggéseiről:

 

 

Így képzelte el, anno a devizahitelezés megoldását (A Magyarok Világszövetségének felvétele):

 

 

 

 

 

Fájó, hogy a Gyertyaláng.hu oldalon, bár létrehoztak emléke örök megőrzésére egy oldalt, ahol a rá, és munkásságra emlékezők gyertyát gyújthatnak. Most a következő közlemény olvasható:

 

Nem ég érte gyertya.

 


Egy éve távozott közülünk. Azok, akikért még súlyos betegen is harcolt, nagyon könnyen, és nagyon gyorsan elfelejtették: ha ő nem tett volna semmit a nemzetéért, a jogalkotó sosem foglalkozott volna a devizahitelezés kérdésével, nem történt volna meg a forintosítás sem. Webináriumára ezrek látogattak el, akik mind elfelejtették őt - mindössze egyetlen év alatt. Hiszen nem melékeznek rá. Nem ég érte gyertya. ....

 

Makkos Albert könyvet írt a devizahitelezés hátterének gazdági szempontjairól, a hitelszerződések jogi- és közgazdasági visszásságairól. Még csak egy éve nincs közöttünk, de könyve már nem kapható. Nem nyomtatnak újat, ezzel is kiírva őt a történelemből. Könyve, Devizahiteled van? Kezedben a megoldás! címmel, a Bagyolyvár Könyvkiadó gondozásában jelent meg. A kiadó weboldalán, ahol hajdan e könyvet meg lehetett rendelni, a következő információ szerepel: 

 

jelenleg nem kapható.

 


Ha már a kiadója nem is forgalmazza, azért az Antikvárium.hu oldalon Makkos Albert könyve még előjegyezhető, a "Használt könyvek" kategóriában. .... Szégyen. Egy nemzet szégyene.

 

Makkos Albert könyve e-book formátumban is megjelent, és anno még letölthető is volt. Most már a letölthető e-book-ok között sem szerepel. Az oldal a következő információt adja:

 

törölve lett.

 

 

Makkos Albert tevékenysége, munkássága, és élete példaértékű volt. Egy év telt el a halála óta, és az emberek kitörölték őt az emlékezetükből. .... Így múlik el a világ dicsősége. ....

 

 

Fájó szívvel emlékezünk.

 

EMLÉKEZZÜNK!

 

 

Dudás Anna

 

http://www.13keruleti-hirhatar.hu/hirek/egy-ev-alatt-elfelejtettek-makkos-albert

 

 

makkos-foto-cikkhez.jpg