Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.16

Csalás veszély!

 Egy érdekes eljárásról számolt be egy bankkölcsönnel károsított sorstársunk. Nevezzük őt Péternek.

 

Egyik havi törlesztő részletét véleménye szerint nem megfelelően számolta a bankja. Érdeklődésére elsőként a jól ismert mellébeszélés következett. Közölte, hogy addig nem fizeti a törlesztő részleteket, amíg nem tisztázza a bank az elszámolást. Csak kitartó és határozott fellépésének eredményeképpen küldött neki részletes elszámolást postán a bank.

 

Másnap csöngetett Péter lakásán egy úriember, aki a bank munkatársaként mutatkozott be. Kezében ott volt egy olyan elszámolás, melyet sorstársunk a postán kapott. Kedélyes volt, barátságos, megértő, együttműködő…

 

Elővett egy űrlapot, és kérte Pétert, hogy írja alá. Péter megnézte az űrlap fejlécét és észlelte, hogy nem a bankja neve szerepel rajta, hanem egy ismeretlen cégé. Mikor ezt a tényt közölte a „bank munkatársával”, az egyszerűen áthúzta a fejlécet, hogy az „nem annyira érdekes”.

 

Mikor Péter közölte, hogy nincsenek adatok az űrlapon és nem kíván üres, biankó papírt aláírni, akkor a „bank munkatársa” gyorsan eltette azt, elköszönt és távozott.

 

Természetesen Péter másnap a bankjánál érdeklődött, hogy mi történt? Összesen egy havi törlesztő részlettel van elmaradva, azzal is kevesebb mint egy hónappal. Ügyintézők a szokásos módon semmiről sem tudtak, vezetővel nem engedték beszélni.

 

Péter konzultált több ügyvéd ismerősével és úgy döntött rendőrségen tesz feljelentést.

 

Alapos gyanúnk van arra, hogy a bankok, mielőtt a kormány megmenti a „devizahiteleseket”, valami trükkös módon tartozás elismerő nyilatkozatot iratnak alá.

 

Legyetek óvatosak, bizalmatlanok és éberek. A bankok már egyszer visszaéltek jóhiszeműségetekkel.

 

vigyazz-magadra.png