Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.09

CÖF: a kormány jól megoldotta

elképedve olvastuk:

 

A devizahiteleseket újra a hamis illúziók vámszedői hitegetik

 

 

Mint az Magyarország széles közvéleménye számára ismeretes, a Civil Összefogás Fórum a probléma kirobbanása óta hatékony jogállami eszközökkel tovább harcol a devizahitelesekért.

 

A CÖF-CÖKA megnyugvással vette tudomásul, hogy a több éves küzdelmünk nem volt hiábavaló, és a magyar kormány a Kúria és az Alkotmánybíróság határozataira támaszkodva jó megoldással enyhítette az adósok terheit.

 

Ismereteink szerint a jelenleg folyamatban lévő perek a még vitás kérdések tekintetében lehetővé teszik a károsultak számára a még nyitva álló kérdések törvényes rendezését.

 

Mint felelős civil szervezet, ugyanakkor aggodalommal tekint a CÖF-CÖKA egyes bizonytalan jogi struktúrájú szervezetek, így a Radikális, Bankellenes Csoport, illetve a Nemzeti Civil Kontroll mozgalmak legújabb ténykedéseire.

 

Mint a múltban oly sok eredménytelen kísérlet keretében, az ilyen jellegű kétes hátterű csoportosulások most is megpróbálnak a devizahitelesek helyzetével visszaélni, és őket felhasználva saját ambícióknak kívánnak teret nyerni.

 

A CÖF-CÖKA határozottan elítéli a károsultak számára akár a törvényesség kikerülését is alternatívaként felcsillantó szerveződések bármely hamis akcióját és felszólítja ezen közösségeket, hogy  ne használják fel az adósok fájdalmát semmilyen közéleti, vagy politikai kezdeményezéshez.

 

CÖF-CÖKA vezetősége  - 2016.04.07.

 

https://civilosszefogas.hu/a-devizahiteleseket-ujra-a-hamis-illuziok-vamszedoi-hitegetik/

 

a CÖF ezért lépett most színre:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/rendezveny/allj-ki-magadert--csaladodert-aprilis-11.-en-.html

 

kiegészítés az április 11.-i rendezvényhez:

Én azt látom, hogy nagyon jó felé halad ez a demonstráció.

 

Rengetegen szervezitek, nagyon sok csoport megmozdult, olyanok is jönnek, akiknek semmi köze a devizához, de komoly problémáik vannak a jelenlegi helyzettel. Hatalmas elismerés mindenkinek, aki ténykedik! Felébredni látszik az alvó tömeg. Így legyen! Egyet ne felejtsetek el!

 

A hatalmon lévők lesik minden lépésünket. Figyelni fogják, hogy hányan vagyunk és merre halad a létszám. Ha nem adjuk fel, ha kitartunk, sőt ha szaporodunk, az jó irányba billenti a mérlegünket. Ha azt látják, hogy fogyunk, ha hazasomfordálunk, akkor máris kukában fog landolni a követelésünk.

 

Most az egyszer, ha már összejövünk sokan, ne adjuk fel, ne hagyjuk elveszni ezt a lehetőséget! Kibírunk pár napot az utcán, hogy aztán ne kelljen életünk hátralévő részét ott tölteni. Anyukák, nagymamák, leendő kismamák, lányok, asszonyok nekünk az a dolgunk, hogy együtt tartsuk a családunkat, meleg otthont varázsoljunk a szeretteinknek.

 

Ez forog most veszélyben!! Kitartunk???

Kerékgyártó Katalin - Facebook

 

A CÖF-CÖKA honlapján nem találom a vezetőséget (akik aláírták a véleményüket). Vannak viszont szóvívők és van jogi kabinet:

 

Dr. Csizmadia László

jogász

  • a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Tanácsának elnöke
  • a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és szóvivője
  • a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) elnöke
  • a Békemenet egyik szervezője
  • a Szellemi Honvédelem mozgalom megalapítója
  •  

 

Fricz Tamás

 

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tudományos főmunkatársa, a Magyar Idők című napilap külsős publicistája. A politikatudomány kandidátusa (PhD), 15 önálló kötet, mintegy száz tanulmány és több száz cikk szerzője, írásai magyar, angol, lengyel és német nyelven jelentek meg. 2012-ben ötödmagával megkapta a Polgári Magyarországért Díjat (mint a Békemenet egyik szervezője). Magyarország Köztársasági Elnöke 2013-ban a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki.

 

 

 

Bencze Izabella

 

 

 

Dr. Ifj. Lomnici Zoltán

alkotmányjogász

A Civil Összefogás Fórum szóvivője

 

 

Jogi Kabinet
Elnök: Dr. Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke
 
Tiszteletbeli elnökök:
 
Dr. Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke
 
Dr. Zétényi Zsolt, a Nemzet Jogvédő Alapaítvány kuratóriumi elnöke
 
Igazgató: Dr. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője

 

cof_logo.jpg