Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.03

Búcsúzunk Dr. Léhmann Györgytől

lehmann---bucsu---kep.png

 

 

Váratlanul ért a hír mindenkit, elhunyt Dr. Léhmann György.

 

Egy szép búcsúztatás a Facebookról:

 

Léhmann György halálára

Nem az emlékedet őrizzük meg Gyuri Bátyám, az kevés!

Hanem a szellemiségedet, a nép szolgálatában álló és (ahogy decemberben, amikor végre személyesen is megismerkedtünk, fogalmaztál nekem:) "nem pénzezünk"-ügyvéd közismert hozzáállását.

A jogászi mutyielit elleni rettenthetetlen harcod, sikeres védekezésed a szégyenteljes fegyelmi eljárásban, a pénzügyi fogyasztóvédelmi jogi esélyegyenlőség hazai és legújabban európai érvényesüléséért tett heroikus, nem mellesleg úttörő erőfeszítéseid jogtörténelmi jelentőségűek.

Kiválóan tűrted az öltönyös, Gucci-táskás, belül üres jogászok megvető pillantásait, fitymáló mondatait, környezeted szeretetközössége bőven kárpótolt a megalázási kísérletekért.

Próbáljunk jól sáfárkodni örökségeddel!

Az EBFF Mozgalom önzetlen erkölcsi, közéleti támogatását is felajánlottad, mert hogy nagyon tisztelsz minket és az EBFF Fórumos tagokat, büszkék is leszünk erre a kijelentésedre mindig, éltünk is a lehetőséggel, de mindez most nagyon nem vigasztal senkit...

Az utolsó pillanatig rengeteget dolgoztál, a hétvégéken is, nem hagyhattad magára néped, a Rád szoruló ügyfeleket.

Most először mégis megpihentél...

Szívesen szóvá tenném, Gyuri Bátyám, de a siófoki főtéren azonban már csak a tűztorony lesz az ismerős...

Nyugodj békében!

Dr. Szepesházi Péter

 

 

 

Egy hét évvel ezelőtti, 2011 őszén készült riportban Dr. Léhmann György arról beszél, miért foglalkozik a devizahiteles ügyekkel:

 

 

 

Ebben az évben, 2011 nyarán volt egy tüntetés a Hiteles Mozgalom szervezésében. Az alábbi videó elején Csillag Ádám beszélget Dr. Léhmann Györggyel:

 

 

https://vimeo.com/28509673

 

 

 

 

A honlapunkon időnként beszámoltunk az ügyvéd úr munkájáról. Dr. Léhmann György 2013. nyarán:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/megszolalt-a-miniszter-ur-----de-inkabb-felre-beszelt.html

 

 

 

Megrendülten tudatjuk, hogy DR. LÉHMANN GYÖRGY ügyvéd a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara tagja, elhunyt. Temetése 2018. március 9. (péntek) 14:45 órakor Budapesten, a Farkasréti Temetőben lesz. Emlékét kegyelettel megőrizzük. Somogy Megyei Ügyvédi Kamara Elnöksége

https://www.sonline.hu/gyaszhirek/

 

 

Búcsúzunk Gyuri bácsi, nagyon hiányzol! Ígérjük, folytatjuk a harcot, ígérjük a harcunkat győzelemre visszük!!!