Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.07

az MNB és a Civilek

 A Hiteles Mozgalom nem kapott meghívót erre az MNB által szervezett megbeszélésre. Reméljük, a többi általunk is ismert devizahiteles csoport, szervezet ott volt!

 

http://www.mnb.hu/Sajtoszoba/mnbhu_pressreleases/mnbhu_pressreleases_2014/mnb_kozlemeny_20140903_1300

 

 

 

mnbc-01.png

 

Annak ellenére nem hívtak meg minket, hogy fél éve Falus Zsolttal együtt közösen tárgyaltunk Matolcsy György MNB elnökkel, többek közt arról, hogy szükségesnek tartanánk egy munkacsoport létrehozását. Erre két okból is szükség lenne, nekünk vannak tapasztalataink a banki gyakorlatról az MNB-nek pedig vannak adatbázisai a bankok tevékenységéről.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/ma-voltunk-matolcsy-gyorgynel-az-mnb-elnokenel..html

 

Matolcsy György kijelölte azt a személyt az MNB vezetői közül, akinek a feladata a munkacsoport létrehozása. Többszöri telefonos megkeresés után sem tudtam a titkárnőjénél elérni, hogy találkozzunk, hogy legalább telefonon egyeztessünk. A megígért munkacsoportból nem lett így semmi.

 

Nem csak meghívót nem kaptunk erre a megbeszélésre, hanem hónapok óta válaszra sem méltat bennünket az MNB. Egyszerűen a leveleinkre nem válaszolnak.

 

Egyetlen egy állami szerv van ma Magyarországon, mely jogosult a pénzügyi fogyasztóvédelemre. Ez a Magyar Nemzeti Bank.

 

Az MNB hónapok óta néma. Nincs véleménye sem az árfolyamrésről, sem a jogtalan kamatemelésekről, sem az árfolyamkockázat elhallgatásáról, sem a bankkartellről.