Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.24

Alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság

A 2015.01.23.-án megtartott devizahiteles fórum szervezői, szervezetei és résztvevői csatlakoztak a Devizaadósok Szövetsége felhívásához:

 

A Devizaadósok Szövetsége felszólítja a parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP elnökeit, Vona Gábort és Schiffer Andrást, hogy együttesen és sürgősséggel parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzék az úgynevezett devizaalapú elszámolást tartalmazó kölcsönügyletek engedélyezése, bevezetése, elterjesztése, illetve azok következtében az állampolgárok tömegeit ért károk tárgyában. A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett „devizahitelezés” magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk okainak az állami, és személyi felelősök megállapítása.

A devizaalapú elszámolású kölcsönügyletek kapcsán okkal feltételezhető, hogy azok egy nemzetközi csalás részei, melyben egyes bankok és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban. A bizottság munkájába vonják be, a devizaadósok legitim – törvényes – érdekvédelmi egyesületeit, a kompetens fogyasztóvédelmi egyesületeket, azaz a törvényes civil jogvédőket. A lakosság devizaadósság problémája, eladósítása nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy. A feltáró vizsgálatok a személyi felelősségre nézve az úgynevezett „Róna listával” kell kezdődjenek. Róna Péter közgazdász - a témakör avatott szakértője - szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.

 

Hámori Gábor alelnök - Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

Dr. Madari Tibor elnök - Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Egyesület

Kovács László elnök - Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

Szabó József – Hiteles Mozgalom ügyvezető

 

 

Kérjük az érintett sorstársainkat és a velünk együtt érzőket, a többi devizahiteles érdekvédő szervezetet és csoportot, hogy támogassák ezt a kezdeményezést. Alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság a devizahitelezés kivizsgálására a civil szervezetek bevonásával!

 

2015.01.23.

 

 

 

 

kep-02.jpg

 

 

Hamarosan elérhetők lesznek a fórum videófelvételei (ez most egy részlet)...