Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.18

A kilakoltató

a-kilakoltato---kep.png

 

2018. augusztus 14-én 6 fős család került az utcára (IX. kerület Ferenc tér 4.) ikerterhes édesanyával. A kilakoltatás háttérben természetesen egy devizában elszámolt hitel áll, összegszerűen 13 millió forint, amelyből 12 millió forint ki lett fizetve, de 18 millió forintnyi uzsorát még követelt a bank.

 

A frekventált helyen (Bp. Ferenc téren, a Petőfi híd pesti hídfőjétől és a Corvin negyedtől pár méterre lévő) igényes ingatlan piaci ára ma 50 millió Ft körül van. Ehhez jutott hozzá 34 millió forintért az árverési vevő, majd a kilakoltatást azonnali hatállyal sürgető bizonyos dr. Harmath Zsolt.

 

Dr. Polgár Zoltán a kilakoltatásra ítélt család jogi képviselője a kilakoltatás során többször is kijelentette, hogy hemzseg a törvénytelenségektől az eljárás, maga sem érti, hogyan kerülhet egyáltalán sor a család utcára tételére.

 

Mára kiderült hogy a titok nyitja az árverési vevő személye. Dr Harmath Zsolt 1999-ben végzett közgazdászként, majd mérlegképes könyvelői vizsgát tett, 2005-ben jogi diplomát is szerzett. 1999-től 2010 szeptemberétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Kontrolling, könyvszakértő, vagyonértékelő Igazgatója, majd 2014-től Gazdasági Főigazgatója.

 

Tájékozatlanabbak számára: A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter egyik legfontosabb háttérintézményeként közel 16 ezer milliárd forint értékű állami vagyon felett gyakorol tulajdonosi jogokat, ami Magyarország éves GDP-jének közel fele. Több cégnél is jelentős tisztséget töltött/tölt be, többek között a Rába Nyrt. Igazgatóságának tagja, később Felügyelő Bizottságának elnöke, valamint Volán társaságok Felügyelő Bizottságának elnöke, e mellett számtalan állami tulajdonú, vagy résztulajdonú cég felügyelőbizottsági tagja, vagy elnöke, persze tisztes juttatásért. (lásd: Internet és Interenet és Internet)

 

Dr Harmat Zsolt beosztása folytán igen befolyásos és tehetős ember, az interneten lévő adatok szerint 8 évvel ezelőtt éves fizetése az MNV-nél jóval alacsonyabb beosztásban 17 millió Ft-volt, ami azóta hatványozottan növekedett. Mondjuk legyen ez az ő dolga. Olyan szakmai karriert futott be amely ilyen jövedelemhez juttatta, ezt most ne firtassuk. Firtassuk azt, hogy közgazdászként, könyvszakértőként és jogászként valamint Magyarország legnagyobb háttérintézményének vezetőjeként tiszta képe van a devizakatasztrófáról. És itt a lényegi kérdés: Hogy van képe az általa is kiépített és működtetett kifosztásra felépülő rendszerből személyesen kisemmizni és utcára lökni egy hat fős családot. Meg is válaszolom: Úgy hogy sérthetetlennek érzi magát. Nincs fölötte jogi kontroll, mert a rendszer védi. Nincs felette társadalmi kontroll, mert a társadalom feletti szférákban ilyen nincs. Erkölcsi kontroll sincs felette, mert a gyengéktől mindet el lehet venni, az üzlet az üzlet, a pénz beszél.

 

Soha nem gondoltam volna, hogy a hatalmi arrogancia ilyen szinten meg tud jelenni, a kifosztottak és a hatalmasok egy kapualjban álljanak kiszolgáltatottságuk és hatalmuk minden bizonyítékával. dr. Harmat Zsolt és „baráti köre” most mindent megtesz annak érdekében, hogy eltusolják az ügyet, olyan Facebook oldalak tucatjait tiltatják le, amelyeken megjelent a fényképe, és úgy általában az internetről is eltűntek a fényképei…

 

A konklúziót mindenkire rábízom, hogy levonja magának, hogy mibe sikerült véletlenül belenyúlnunk.

 

Stregova Erzsébet – Adóskamara

 

Sikerült beszélgetni a helyszinen kilakoltatóval:

 

 

 

 

 

 

 

A helyszínen lévő aktivisták és Z. Kárpát Dániel (JOBBIK) országgyűlési képviselő próbáltak elérni valami emberséges megoldást:

 

 

 

 

 

 

 

Erről a kilakoltatásról a sajtó is beszámolt, ebben a beszámolóban több videó is van:

 

https://merce.hu/2018/08/14/hatfos-csaladot-lakoltattak-ki-ferencvarosban/

 

 

 

 

Naponta 15 kilakoltatás történik hazánkban!

 

https://merce.hu/2018/08/18/napi-15-kilakoltatas-tortenik-magyarorszagon/

 

 

 

Magyarország erősödik!

 

 

„Magyarország erősödik. Egyre többen élnek segély helyett munkából, csökkennek az adók és folytatódnak a béremelési programok. Ezeknek köszönhetően minden magyar család tehet egy lépést előre. A kormány célja, hogy az ország erősödését mindenki érezze a saját életében is.”

http://www.kormany.hu/hu/hirek/magyarorszag-erosodik