Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.25

100 pontos program - devizahiteles szemmel

kar---100-pont---kep.png

 

 

„Tiszta vizet a pohárba!”

 

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlotta a közös koalíciós kormányzás lehetőségét a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az LMP-nek

https://mszp.hu/video/tiszta_vizet_a_poharba

 

 

A 100 pontból álló kormányprogramból:

 

 

8. Felszámoljuk a szegénységet

Vállalom, hogy duplájára emeljük a tíz éve nem emelt családi pótlékot. Országos szinten is bevezetjük a zuglói szociális modellt: a szociális minimumot, a gyógyszer- és lakhatási támogatást. Lakhatási garanciát adunk: segítünk elérhető bérlakást szerezni a gyerekes családoknak. A devizahitelesek adósságait az eredeti árfolyamon újraszámoljuk.

 

8.3. Lakhatási garanciát adunk

Megtiltjuk a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását, és sokféle beavatkozással segítünk elérhető bérlakást szerezni a gyermekes családoknak és az öngondoskodásra képteleneknek. Eltöröljük itt is a diszkriminatív jogszabályokat, és javítjuk a lakás nélkül és lakhatási szegénységben élők helyzetét. Szakértők, civil aktivisták és önkormányzatok bevonásával megkezdjük egy olyan átfogó lakáspolitika kialakítását és fokozatos megvalósítását, aminek fő célja támogatni a biztonságos és megfizethető lakhatást.

 

8.6. Megsegítjük a devizahitelek által tönkretett családokat

Reális és méltányos megoldást keresünk a súlyosan eladósodott családok problémáira a kormányzat, a jegybank, a devizahitelesek érdekképviselői, a hitelezők és más érdekeltek, valamint független szakértők nyilvános, közös műhelymunkája keretében. A kormány részéről mindent megteszünk, hogy még az idén megnyugtató döntések révén megoldjuk azokat a problémákat, amiket az előző két ciklusban félrekezeltek, elhazudtak vagy a szőnyeg alá söpörtek.

 

8.8 Felvesszük a harcot a generációs szegénység problémájával

Tisztában vagyunk azzal, hogy az állam egymaga nem tud megbirkózni a generációs szegénység növekvő problémájával, és senki sem ígérheti, hogy rövid idő alatt ezeket megoldja. A rossz egészségi állapot, a lehetetlen lakáskörülmények, az elégséges jövedelmet biztosító munka hiánya, a röghöz kötöttség, a szétesett közösségek, az öröklött kiszolgáltatottságok egyszerre húzzák vissza azokat a honfitársainkat, akik számára a mai szociális háló csomópontjai alig megragadhatók.

 

 

10. Népszavazással megteremtjük a szociális demokráciát

Vállalom, hogy népszavazást írunk ki, ahol a népakarat megsemmisítheti a fideszes alaptörvényt és ezzel eltávolítja a független intézmények élére tett pártkatonákat. Az állampolgárok bevonásával új Alkotmányt fogadunk el, és kikiáltjuk a Negyedik Köztársaságot. Az új, szociális demokráciában az Alkotmány fogja védeni a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jogot, a férfiak és nők egyenlőségét. Visszaállítjuk a sajtószabadságot, beszüntetjük az állami propagandát.

 

10.3. Ismét felállítjuk a fékek és ellensúlyok rendszerét

Helyreállítjuk a valóban független, pártkatonáktól és a mindenkori kormányok befolyásától mentes demokratikus intézményeket, különös tekintettel az Alkotmánybíróságra, az MNB-re, az Ügyészségre, az ÁSZ-ra és a NAV-ra. Visszaállítjuk az Alkotmánybíróság korábbi jogköreit.

 

(részletek a 29 oldalas 100 pontból)

 

A teljes program:

 

https://mszp.hu/page/download?ct=art&cid=14224&dt=atch&did=492

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.