Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.30

szervezzük a konferenciát - amit a Kúriától kértünk

darak-valasz---konferencia---kep-00.png

 

Kétezer aláírással adtuk be alábbi javaslatunkat, kérésünket a Kúriára:

 

A Kúria korábbi jogegységi határozataira hivatkozva több törvényt is alkotott a Parlament, melyekben vélelmezték a pénzintézetek törvénytelenségeit és tisztességtelen eljárásait. A pénzintézeteknek törvénybe foglalt lehetőségük volt, hogy a vélelmet bíróságon megtámadják.  

 

A rendelkezésünkre álló tények, bizonyítékok és a látható összefüggések alapján alaposan feltételezhető, hogy az árfolyamkockázattal kapcsolatban a pénzintézetek megtévesztették és becsapták a lakosságot, a vállalkozókat, a Kúriát és az Országgyűlést.

 

Úgy véljük, hogy a Kúriának most is kötelessége jogegységi határozatot hozni.

 

Sajnálatos módon a Kúria korábbi határozatai a banki oldal szakmai befolyásának, félrevezetésének nyomait viselik, ezért több pontatlanságot is tartalmaznak, több esetben is valótlan következtetésekre jutottak. A 2015. július 1.-én az ELTE-én megrendezett konferencia is bizonyítja, hogy alapvető kérdések, fogalmak nincsenek még tisztázva a deviza elszámolású bankkölcsönökkel kapcsolatban.

 

Elkerülendő, hogy a Kúria ismét a Bankszövetség elvárásainak eleget tevő döntést hozzon, egy szakmai konferencia megrendezését tartjuk szükségesnek a területet érintő bármely jogegységi határozat meghozatala előtt.

 

A Kúria 2012 novemberében tartott már konferenciát a civil érdekvédők részvételével, mely mintaként szolgálhat a most javasolt konferenciának.

 

Javasoljuk ezért, hogy a Kúria szervezzen devizahiteles konferenciát az árfolyamkockázattal kapcsolatos kérdések megvitatására.  

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/a-peticionk-atadva-a-kurianak---2.000-tamogatassal.html

 

 

Darák Pétertől, a Kúria elnökétől végre kedvező választ kaptunk:

 

darak-valasz---konferencia---kep-01.pngdarak-valasz---konferencia---kep-02.png

 

Ma Hámori Gáborral (Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége) és Kovács Lászlóval (Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület) bent voltunk a Magyar Jogász Egyletnél és megköszöntük Dr. Sárközy Tamás professzor úrnak, az egylet elnökének, hogy elvállalta az egylet a konferencia megszervezését.

 

A konferenciát 2017. februárjára tervezzük. Sok kérdés még egyeztetésre, megbeszélésre vár. Amint lesznek új információk, természetesen közzé tesszük.

 

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AKI ALÁÍRÁSÁVAL TÁMOGATTA A PETÍCIÓNKAT !!!!!

 

http://www.peticiok.com/a_kuria_szervezzen_devizahiteles_konferenciat_2016_tavaszan

 

Szabó József

Hiteles Mozgalom – Arany Liliom Alapítvány