Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.07.04

miért fontos nekem ez a három pont?

 

1. Negyedévente több ezer (hamarosan negyedévente több tízezer) család lakását kényszerértékesítik még több család áron aluli ingatlan eladásba kényszerül. Nagyon sok család szembesül azzal, hogy habár elvesztette a fedezetül felajánlott ingatlanát, mégsem lesz tehermentes, mivel további adósságot követelnek rajta. A 2010-es Kósa-Rogán féle 8 pontból a 6. az "elsétálás joga" volt. A bankok kérésére ezt a pontot gyorsan törölték.

 

2. Mindenki számára nyilvánvaló már, hogy nincs hazánkban fogyasztóvédelmi szempontból felügyeleti szerve a bankoknak, pénzintézeteknek. A PSZÁF-nek (saját állítása szerint is) nincs jogköre szinte semmire. Ezzel tisztában van a kormány, több parlamenti bizottság, a MNB, a GVH, a Fogyasztóvédelmi Hatóság és még sem történik már évek óta semmi. A PSZÁF még mindig tehetetlen, nem lehet számonkérni az el nem végzett munkáját.

 

3. Jelenleg több ezer család már teljesen kilátástalan helyzetben van. Nagyon sokan ezt nem tudták elviselni és önkezükkel vetettek véget életüknek, hátrahagyva családjukat. Ezek a családok nem bűnözők hanem áldozatok. Áldozatai a bankok gátlástalan haszonszerzésének és tisztességtelen magatartásának, a kormányok közönyének, a hivatalok és hatóságok tehetetlenségének, a hiányos és elégtelen jogi szabályozásnak.  Nem beszélhetünk emberi méltóságtól, ha végnélküli a függőség egy banktól és nincs egy szemernyi remény sem a független önálló életre.

 

2012.07.04.   Szabó József

 

ui: több száz per van folyamatban, mely támadja a bankok kamatemelését, a szerződés kockázatainak elhallgatását és a terhek egyoldalú átterelését, a nem közölt költségeket, a tisztességtelen piaci magatartást, a nem létező árfolyamváltás költségeit, az érthetetlen szerződés szövegeket, a panaszkezelés hiányosságait, a könyvelési trükköket stb stb - a fenti három pont nem per tárgya, ezekben törvényt kell hozni