Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.26

MA MENJ EL SZAVAZNI - látlelet hazánkról V21

v21---mozgosit---kep.png

Nagyon fontos nap ez a mai…

 

MA MENJ EL SZAVAZNI, ÓRIÁSI A TÉT !!!

 

 

Kiderül, hogy Orbán és rezsimje megerősödve érzi-e a majd magát, vagy megtörik-e a hatalma. Az első esetben Isten se tudja, hogy mire fog vetemedni (pl. várható a Tudományos Akadémia bekebelezése, a megyei újságok megszüntetése, az önkormányzatiság teljes átalakítása a központi hatalmat szolgaian kiszolgáló helyhatósággá…). A második esetben egyre többen elkezdenek majd gondolkodni azon, hogy hamarosan vége lesz ennek a rezsimnek, és nekik személyesen is felelősséget kell adniuk arról, hogy mit tettek és mit nem cselekedtek. Az első esetben, mi devizahitelesek semmi jóra sem számíthatunk. Pár hónap és teljesen kinyírnak bennünket: a végrehajtók, kilakoltatók és közjegyzők valamint a bíróságok befejezik a munkát hónapokon belül.

 

MI DEVIZAHITELESEK VAGYUNK AZOK, AKIK ELSŐKÉNT MEGISMERTÜK ENNEK A RENDSZERNEK A KEGYETLENSÉGÉT, KÍMÉLETLENSÉGÉT!

 

Most azonban nem ezt akarom felsorolni, hanem egy elemző írást ajánlok. Ebből megismerhető a Rendszer (NER) más területen végzett pusztító munkája. Az írás szerzői nem civilek, hanem olyan szakemberek és politikusok, akik az elmúlt években komoly vezetői pozíciót töltöttek be.

 

„Magyarország már nem demokrácia, elsőként az EU történetében – így fogalmaz a korábbi kormánytagokkal teletűzdelt V21 csoport. Konzervatívok és baloldaliak együtt akarják megtörni a társadalom csöndjét.”

 

 

„Egy sor roppant fontos ügyben azonban a magyar társadalom hallgat, csendben tűr, talán azért, mert reményt vesztett vagy egyszerűen tájékozatlan. Ebben a helyzetben a V21 arra vállalkozott, hogy a sokféle kormányzati tapasztalatot hasznosítva megfogalmazzák: hol tért el Magyarország az általa szabadon választott és a lakosság nagy többsége által ma is támogatott európai fejlődési pályától.

 

A zsarnokság születése

 

A szerzők mindent megelőzve leszögezik, hogy az Orbán Viktor által meghirdetett „nemzeti együttműködés rendszere”

 

Európától idegen önkényuralom.

 

A demokrácia azon a ponton ér véget, ahol eltűnik a határ magán- és közérdek között, az állam azonossá válik az azt elfoglaló politikusok és vállalkozók magánérdekével, így ettől kezdve őket védi és szolgálja. „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája” – nyilatkozta leplezetlen őszinteséggel a rezsim egyik ideológusa (Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora – a szerk.).

A V21 felsorolja a NER főbb jellemzőit.”

 

 

A szerkesztett összefoglaló:

 

https://fuhu.hu/latlelet-jeszenszkytol-balazs-peterig-kongatjak-a-veszharangot/

 

 

A teljes írás:

 

https://www.v21.hu/oetoek

 

 

„A V21 csoport tagjai, akik 1990 és 2012 között miniszteri vagy egyéb országos felelősségű tiszteket láttak el, szükségesnek tartják, hogy megosszák értékelésüket a közvéleménnyel hazánk közállapotairól. A „Látlelet” vázolja a NER természetrajzát, bemutatja a jogállamból pártállammá válás folyamatát, leleplezi a közpénzek magánvagyonokká alakítását és a munkavállalókat cselédsorsba taszító politikát, felsorolja az országot a szövetségeseitől elszigetelő külpolitikai lépéseket.

​A V21 azt ajánlja, hogy a közállapotainkat értékelő dokumentumot, amely teljes terjedelmében honlapunkon olvasható, a következő hónapokban vitassa meg minden olyan politikai párt, szakszervezet, civil kör és szervezet, amely felelősséget érez az európai Magyarország jövőjéért. A viták eredményeivel kiegészített jelentést szeptemberben a magyar és a nemzetközi közvélemény elé tárjuk.”

 

 

IGAZAD VAN! A DEVIZAHITELEZÉS HIÁNYZIK A FELSOROLÁSBÓL. ÍGY TAHÁT VANNAK MÉG FELADATAINK EZEN A TÉREN IS, NE MENJEN FELEDÉSBE AZ, AMI TÖBB SZÁZEZER CSALÁDDAL TÖRÉNT. ÁLLAMI SEGÉDLETTEL KIFOSZTOTTAK BENNÜNKET A BANKOK. NEM CSAK A SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATBAN CSAPTAK BE ÉS TÉVESZTETETK MEG BENNÜNKET, HANEM AZ ÁLLAMI „MEGMENTŐ” INTÉZKEDÉSEK SORÁN IS!

 

Ez így nagyon kevés és megtévesztő a vita iratban:

 

„2008-ban ismét válság érte el hazánkat. A mértéktelen állami eladósodás, a felelőtlen banki hitelezés és a családok túlköltekezése miatt a magyar társadalmat különösen megviselte a nemzetközi krízis.”

 

v21-menjunk---kep.png

 

„A demokrácia romló minőségéért sokan kizárólag a politikusokat teszik felelőssé. Valójában az állampolgárok közösségén múlik, hogy a politikusok mit tehetnek meg, és mit nem. A legnagyobb veszélyt a demokráciára az állampolgári passzivitás jelenti. Ha a többség elfordul a közügyektől, akkor a társadalom legaktívabb kisebbsége dönt a többiek helyett.

A V21 célja, hogy az európai parlamenti választáson minél több állampolgár vegyen részt. Az állampolgárok szavazataival érhető el, hogy Magyarországot Európában a jogállamiságot, az emberi jogokat, a nemzeti és európai hagyományokat, a szolidaritást, a fenntartható fejlődést, az európai összetartozást és az európai versenyképességet szem előtt tartó kereszténydemokrata, szociáldemokrata, liberális és zöld pártok képviseljék.”

 

 

A V21 csoport tagjai:

Andor László közgazdász, egyetemi docens, EU-biztos (2010-2014), Balázs Péter társelnök, közgazdász, egyetemi tanár EU-biztos (2004), külügyminiszter (2009-2010), Bárándy Péter ügyvéd, igazságügyi miniszter (2002-2004), Bod Péter Ákos társelnök, közgazdász, egyetemi tanár, ipari és kereskedelmi miniszter (1990-1991), a Magyar Nemzeti Bank elnöke (1991-1994), Bozóki András politológus, egyetemi tanár, kulturális miniszter (2005-2006), Érsek Ákos közlekedési közgazdász, jogász, MÁV kormányzati kapcsolatok igazgató (2005-2006), Göncz Kinga orvos, pszichiáter, ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter (2004-2006), külügyminiszter (2006-2009), európai parlamenti képviselő (2009-2014), Hegyesiné Orsós Éva, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke (1995-1998), szociális és családügyi helyettes államtitkár (2002-2003), Holoda Attila olajmérnök, közgazdász, energiaügyi helyettes államtitkár (2012), Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, külügyminiszter (1990-1994), Kajdi József jogász, államtitkár, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője (1990-1994), Mellár Tamás közgazdász, egyetemi tanár, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke (1998-2003), országgyűlési képviselő, Nagy Zoltán közgazdász, pénzügyminisztériumi államtitkár (1992-1994), a Gazdasági Versenyhivatal elnöke (1998-2010), Pusztai Erzsébet orvos, népjóléti államtitkár (1992-1994), egészségügyi államtitkár (1998-2000), Raskó György agrárközgazdász, mezőgazdasági államtitkár (1991-1994), agrárvállalkozó, Székely Tamás orvos, egészségügyi miniszter (2008-2010). Koordinátor: Gábor Péter mérnök-közgazdász.