Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.28

GYÜLEKEZŐ a Műcsarnok előtt – 2019.01.05.

gyulekezo-jan-5.---kep.png

 

 

Banki károsultak, exdevizahitelesek, végrehajtás alatt állók, bankokat perlők, quaestorosok és mindenki, aki együtt érez velünk, mindenki, aki támogat bennünket!

 

Gyertek január első szombatján a Hősök terére, gyülekezzünk a Műcsarnok előtt 14 órától!

 

Hozzatok táblákat, molinókat és zajkeltő eszközöket!

 

Az eddigi tüntetéseken már megfogalmaztak 5 követelést. Egészítsük, egészíttessük ki még egy ponttal! Legyen a 6. pont a MI KÖVETELÉSÜNK!

 

 

6. Követeljük a banki károsultak kártalaníttatását, a végrehajtások felfüggesztését!

A bankok becsapták és megtévesztették családok százezreit. Törvénnyel kötelezze a Parlament új elszámolásra a bankokat. Minden végrehajtást azonnal fel kell függeszteni, az új elszámolás befejezéséig! A csalás elkövetőit és támogatóit haladéktalanul felelősségre kell vonni!

 

 

 

 

-----------------------------     TÜNTETÉS     ---------------------------

 

 

 

Nem állunk meg! 2019-ben is folytatjuk az ellenállást a rabszolgatörvények visszavonásáért!

 

Január 5-én, szombaton, délután 2 órakor találkozunk a Hősök terén, ahonnan a Kossuth térre vonulunk. Hívjátok meg ismerősötöket, osszátok meg az eseményt, hogy minden eddiginél többen legyünk 2019 első óriási tüntetésén!

 

Országos tüntetés

 

a rabszolgatörvények ellen

 

https://www.facebook.com/events/550982455328035

 

 

 

--------------------------------------     SZTRÁJK   -----------------------------------------

 

 

 

 

Általános sztrájkot!
Magyarország hosszú kómából ébred. A rabszolgatörvény olyan tiltakozáshullámot indított el, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Az ellenállás következő lépcsője az országos sztrájk. A 2019. január 5-i tüntetés szervezői elindítják az ellenállás, a sztrájkhajlandóság országos felmérését. Akik támogatják az általános sztrájkot, azok most magánszemélyként és csoportként, intézményként is feliratkozhatnak ezen a kérdőíven:

 

https://goo.gl/kBZm9p

 

Csatlakozásával és a megadott információkkal támogatja az általános sztrájk létrejöttét. A feliratkozó csoportoktól azt is megkérdezzük, hogy terveznek-e lakóhelyükön, munkahelyükön tüntetést vagy más tiltakozó akciót.
Álljon meg az ország!

https://www.facebook.com/altalanossztrajk/

 

 

 

-----------------   RENDKÍVÜLI ÜLÉS A PARLAMENTBEN   -------------

 

 

 

 

rendkivuli---kep.png

 

 

...../2018. (.....) OGY határozat

 

az országgyűlési képviselők

 

jogainak védelméről

 

 

1. Az Országgyűlés megállapítja, hogy az Országgyűlés elnöke és alelnöke, Latorcai János megsértette az országgyűlési képviselők jogait annak következtében, hogy 2018. december 12-én az Országgyűlés plenáris ülését és a szavazásokat szabálytalanul vezette le. Ugyanis az Országgyűlés elnöke és alelnöke nem a Házszabályban megjelölt helyen vezette az ülést, továbbá a képviselői kártyák behelyezése nélkül is érvényesen lehetett szavazni, valamint ellenzéki jegyző nem működhetett közre az elnök levezető munkájában, és az ülésteremben arra illetéktelen személyek – a TEK munkatársai – jelentek meg.

 

2. Az Országgyűlés leghatározottabban kijelenti, hogy egyetlen tisztségviselő sem jogosult Házszabály-ellenesen levezetni az Országgyűlés ülését. Felszólítja ezért az érintetteket, hogy a jövőben tartózkodjanak minden olyan magatartástól, amelyik sérti a képviselők jogait és a Ház méltóságát.

 

3. Az Országgyűlés megállapítja, hogy az MTVA 2018. december 16-án este és 17-én megsértette az országgyűlési képviselőknek azt a jogát, hogy bármelyik közintézménybe belépjenek és bent tartózkodjanak, annak vezetőjétől tájékoztatást kérjenek, továbbá álláspontjukat és véleményüket nyilvánosságra hozzák.

 

4. Az Országgyűlés kifejezi tiltakozását amiatt, hogy képviselőivel szemben az MTVA biztonsági őrei számos alkalommal alkalmaztak erőszakot, illetve erőszak alkalmazásával eltávolították őket az MTVA épületéből.

 

5. Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul tegye meg az intézkedéseket annak érdekében, hogy az MTVA felelős vezetőjét azonnali hatállyal leváltsák.

 

 

Általános indokolás

 

Az Országgyűlés elnöke és alelnöke a Házszabály előírásait megszegve vezette le az ülést és elfogadtatta a törvényeket. Nincs kizárva, hogy ily módon közjogilag érvénytelen törvények születtek.

 

Az országgyűlési képviselők alapvető jogai és kötelezettsége, hogy választóik érdekeinek megóvása céljából mindent megtegyenek az információk megismerése és hozzáférhetővé tétele érdekében. E körbe tartozik az is, hogy tájékozódjanak az állam által fenntartott és működtetett közmédia tevékenységéről és kezdeményezzék az elhallgatott, nem megfelelően nyilvánosságra hozott események közlését.

 

2018. december 16-án az éjszakai órákban és 17-én több országgyűlési képviselő a tüntető tömeggel az MTVA Kunigunda utcai székházához vonult. A székházba belépve igazolták magukat és kérték a felelős vezetővel való találkozást. A biztonsági szolgálat egyik alkalmazottja útjukba állt. A képviselők előadták jövetelük célját: egy öt pontból álló követelés beolvasását és az elmúlt napok eseményeiről szóló valós információk közzétételét. Indokolásul rámutattak arra, hogy a közszolgálati televízió nem vagy nem hitelesen informálja a lakosságot az Országházban történtekről és az ennek következtében kialakult megmozdulásokról.

 

A képviselők azonban nem juthattak az aulán túl, felelős vezetővel nem találkozhattak, petíciójukat nem vették át, sőt számos alkalommal erőszakot alkalmaztak, illetve egy részüket erőszakot úton eltávolították az épületből.

 

 

Iromány száma: H/4076.

Benyújtás dátuma: 2018-12-27 14:53

http://www.parlament.hu/irom41/04076/04076.pdf