Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.05

FELHÍVÁS a végrehajtások megállítására!

felhivas---kep-01.png

 

 

Mint az alábbi videóból kiderül, a Hiteles Mozgalom támogatja és segíti az Adóskamara kezdeményezését!

 

 

 

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

 

 

A devizahitelezésben érintett családok százezrei szinte már minden reményt feladtak. Elkeseredve vették tudomásul, hogy a magyar állam nem kíván a devizahitelezéssel foglalkozni. Mi azonban nem adtuk fel!

Reményt az a tény nyújt sokunk számára, hogy az ellenzéki parlamenti pártok az elmúlt években több esetben is kiálltak a banki károsultak mellett, több vitanapot is megszerveztek, több hasznos kezdeményezésük is volt.

 

 

„ Magyarországon  1 millió 960 ezer devizakölcsön került megkötésre. Ha a családot két fővel vesszük számításba, akkor …négymillió magyar ember van veszélyben. 320.000 ingatlant árvereztek el 2010. januártól-2017. augusztusáig. Idézet a DEVIZAHITEL? Tanulmányok, esszék, vitairatok a „speciális banki termék”-ről c. könyvből. Rejtjel kiadó Budapest, 2018.

 

Javasoljuk, hogy 2021. május 28.-án pénteken erősítsük meg a 2018-ban kötött megállapodásainkat, azonban most nem külön-külön egy-egy sajtótájékoztató keretében, hanem közösen, szimbolikusan a Parlament előtt.

 

Amennyiben a járvány okozta veszélyhelyzet lehetővé teszi, akkor szervezünk erre az időpontra egy demonstrációt. Bevonva az Adóskamarával együttműködő többi érdekvédőt is, a Kúria előtt kezdenénk, és az MNB érintésével érkeznénk a Parlament elé. Amennyiben tiltott lesz még ekkor is minden utcai megmozdulás, akkor az előzetes programokat virtuálisan tartanánk meg és nem szervezünk demonstrációt a Parlament elé sem.

 

Így egy közös sajtótájékoztatóra kerülne sor május 28.-án pénteken.

 

A pontos időpont közvetlenül az esemény előtt kerül megküldésre, mivel függ a parlamenti ügymenettől és a sajtó megjelenésétől.

 

Terveink szerint júniusban elkezdhetnénk a közös szakmai munkát, melyhez alap lehet a 12 pontunk, és a pártok által a korábbi és ismételten benyújtott törvény- és határozati javaslatok.

 

Közös érdekünk, hogy az érintettek tisztában legyenek azzal, hogy nincsenek magukra hagyva. Ismert a devizahiteles probléma halmaz és van ezekre megoldási javaslata az ellenzéki összefogásnak, erről adnánk hírt a sajtónak.

 

Mi mindent el fogunk követni a következő hetekben, hónapokban, hogy reményt, bizakodást adjunk a banki károsultaknak, a sorstársainknak.

 

AZ ADÓSKAMARA NEVÉBEN

 

Üdvözlettel: Dr. Ravasz László        Dr. Szepesházi Péter

 

 

A Facebookon:

 

KIÁLLUNK magunkért és a többi devizahitelesért

https://www.facebook.com/events/880125525900571/?active_tab=discussion

 

 

A 2018-as megállapodások alapja, a 2018-as devizahiteles 12 pont:

 

"Mindaddig, amíg a társadalom, a bankok által elkövetett jogsérelmekért hallatja a hangját,

illessen meg mindenkit az a jog, hogy esetében egy érvénytelen szerződés áldozata.

Ezen jog akkor is jár az adósnak, ha ténylegesen nem perel.

Kilencszázezer végrehajtást nem a bíróságoknak kell megoldani,

hanem a törvényhozásnak."

 

https://mek.oszk.hu/18500/18504/

 

https://mek.oszk.hu/18500/18504/18504.pdf