Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.02

Érdekvédők egyeztetése Kecskeméten

 Szombaton, 2012.08.25-én Kecskeméten, a BAÉSZ meghívására, rendkívüli megbeszélésre gyűltek össze a devizahitelesek ügyeiért és a nemzet sorsáért felelősséget érző szervezetek képviselői.

 

A megbeszélés hat órán keresztül tartott, ahol az egybegyűltek ismertették eddigi tevékenységüket, elkötelezték magukat az együttműködés mellett, valamint fontosnak tartják, hogy tevékenységük politikailag is lényegesen nagyobb teret nyerjen.

A jelenlévők teljes mértékben egyetértettek abban, hogy a helyzet tragikus és minden esetleges korábbi nézeteltérést félre kell tenni a hatékony együttműködés érdekében. A képviselők egyetértettek abban is, hogy csakis jogkövető magatartást folytatva dolgoznak tovább ugyanúgy, mint eddig, de a jogkövető magatartás keretei közé beleférhet a polgári engedetlenségi mozgalom is, mint például június 16-án a BAÉSZ Nagy Gyűlésén meghirdetett akció, „Nulla Forintot a Bankoknak (mindaddig, amíg vissza nem fizetik a jogtalanul felszámított összegeket az adósoknak.

 

A tárgyaló szervezetek vezetői és képviselői minden devizában nyilvántartott kölcsönszerződéssel rendelkező adós, a pénzintézetek és a kormány felé, a következő üzenetet küldik:

-A devizában nyilvántartott kölcsönök esetében, a korlátlan nagyságú devizaárfolyam felszámítása, a korlátlan mértékű kamat változtatása, a vételi és eladási árfolyam közötti kereskedelmi árrés felszámítása a bankok részéről teljes mértékben törvénytelen és elfogadhatatlan. A megbeszélés résztvevői ezt nem fogadják el!

-A tényleges kockázatok és a kockázatok kezelési lehetőségének elmulasztásábólL eredő, adósokat terhelő kár kizárólag a pénzintézeteket terheli!

- A szerződésekben lévő névleges kockázatok nem eredményezhetnek az adósok számára valós kockázatvállalást, tényleges költségnövekedést!

- Ezek a kölcsönszerződések csaláson alapulnak, a magyar állampolgárok százezreit a bankok becsapták, ezért viselniük kell a felelősséget.

 Kecskemét, 2012.08.25.

 

Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete
Erdős Imre, Kásler Árpád, Töviskesné Dsupin Judit,

 

Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szövetség
Falus Zsolt Ferenc, Mácsai Rozália

 

Építőipari Kisvállalkozók
Kovács István

 

Hiteles Magyarok Fóruma
Bukovszky László, Farkas László, Jakus András, Jéga Szabó Gábor, Kovács

Zsuzsanna, Schöck Marietta

 

Hiteles Mozgalom
Szabó József

 

Magyar Szociális Fórum
Czöndör Gyula

 

Miskolci Devizaadósok
Boós Tibor