Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.17

ELTE - jogosulatlanul készült kép-és hangfelvételek

elte---feltevel-kifogas---kep.png

 

 

Kedves Rácz Anna társadalmi kapcsolatokért felelős koordinátor!

 

 

Rendkívül sérelmezzük, hogy sem a Magyar Nemzeti Bank, sem az Igazságügyi Minisztérium nem áll szóba évek óta a civilekkel, nem hallgatja meg észrevételeiket, nem válaszol a kérdéseikre. Rendkívül sérelmezzük, hogy a Kúria nem hajlandó konferenciát szervezni, ahol elmondhatnánk szempontjainkat, kifogásoljuk, hogy a Kúria hol a bankszektor igényeinek tesz eleget, hol a kormányfő parancsát teljesíti.

 

 

Emberi jogainkat sértik, hogy a Kúria jogegységi határozatai és az elfogadott törvények lehetetlenné teszik a tisztességes bírói eljárást.

 

 

Meglepődve olvassuk sorait, hogy nem a torz jogrend, a bankszektor hatalmas befolyása ellen emelik fel a hangjukat az ELTE professzorai, hanem azért, mert a sértettek kiállnak igazuk mellett és minden módon küzdenek a jogállamért.

 

 

Egy nyílt rendezvényen vettünk részt, amelynek jelentősége hatalmas. Várhatóan befolyással lesz a Kúria készülő jogegységi határozatára. A készülő jogegységi határozat pedig közvetlen hatással lesz több tízezer perre, mivel kötelező erővel bír az eljáró bírókra. A banki károsultak százezreinek, millióinak jogában áll tudni, hogy milyen érvek alapján kíván a Kúria dönteni, milyen véleményeket vesz figyelembe és milyen tényeket hagy figyelmen kívül.

 

 

Kérjük továbbítsa a Kúriának írt levelünket az előadók részére:

 

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/level-a-kurianak---2015.07.05..html

 

 

 

Javasoljuk, az ELTE szervezzen olyan konferenciát, melyen a civilek, az érdekvédők is kifejthetik álláspontjukat.  A konferencia tapasztalata, hogy sok még a tisztázandó kérdés.

 

 

Mi az együttműködést ezen az alapon tudjuk elképzelni: őszinteség és nyíltság

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Apáti Sándor

Bukovinszky Róbert

Bukliné  Dr. Vámos Csilla

Papp Péter

Szabó József

Tiszai Tímea

 

a Hiteles Mozgalom részéről

 

 

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

 

 

dátum:

2015. július 16. 21:54

 

Szabó József úr részére
Hiteles Mozgalom ügyvezető
Arany Liliom Alapítvány


Tisztelt Ügyvezető Úr!

2015. július elsején az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán megrendezésre került egy konferencia, "A fogyasztóvédelmi szerződések érvénytelenségének egyes kérdései" címmel. A konferenciára résztvevőként regisztráltak és részt is vettek az Ön által képviselt civil szervezet képviselői.Mint a konferencia szervező intézménye, megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy velünk előre nem egyeztetett módon, a konferenciáról kép-és hangfelvételeket készítettek, melyeket több honlapra is feltöltöttek:

 


http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/

 


https://www.youtube.com/results?search_query=ELTE+konferencia+devizahitel

 

A felvételek készítését nem engedélyeztük, azokhoz nem járultunk hozzá, sem a szervezőknek, sem az előadóknak nem volt tudomásuk arról, hogy róluk bármilyen formában felvétel fog készülni. Ezúton jelzem, hogy a felvételek internetes honlapokon való terjesztését kifogásoljuk, azok sértik a felvételeken szereplők személyiségi jogait, előadóink sérelmezik, hogy a tudomásuk és beleegyezésük nélkül történt a felvételek készítése és internetes honlapokra való feltöltése. Ezért nyomatékosan arra kérem, hogy azokat minden olyan elektronikus felületről, ahol ezek az anyagok elérhetőek, eltávolítani szíveskedjenek.

 

Együttműködésében bízva és megértését köszönve,
üdvözlettel:Rácz Anna
társadalmi kapcsolatokért felelős koordinátor

ELTE Állam- és Jogtudományi Kar
Dékáni Hivatal Dékáni Titkársága
1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.

 

 

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

 

 

Az ELTE konferencián készült felvételek:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/rendezveny/elte---devizahiteles-konferencia.html