Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.05

Elég a kormányzati önkényből - TÜNTETÉS !!!

devizasok-is---kep.png

 

 

Tisztelt Kordás László elnök úr!

    Tisztelt Magyar Szakszervezeti Szövetség!

 

 

Támogatjuk a törekvéseiket és csatlakozunk a szombati rendezvényhez,

 

https://www.szakszervezet.net/hu/2014-04-03-13-35-01/1313-felhivas

 

 

Az orbáni kormányzati önkény a devizahitelezés során abban nyilvánul meg évek óta, hogy kizárólag a Bankszövetséggel folytatnak egyeztetéseket. Velünk és más devizahiteles szervezettel szóba sem állnak. A parlamenti önkény úgy nyilvánul meg, hogy a devizahiteles törvényeket pár nap alatt keresztülverték a kormánypárti képviselők, nem volt társadalmi egyeztetés, a bizottsági ülésekre alig-alig engednek be bennünket, ha sikerül is bejutnunk nagyon ritkán kapunk szót.

 

A devizahiteles tízezrei tapasztalták meg, hogy súlyosan sérülnek olyan alapvető emberi jogok, mint a független bírósághoz, a tisztességes bírói eljáráshoz való jogok.

 

2011 elején hoztuk létre a Hiteles Mozgalmat, mely hasonló érdekvédelmet folytat, mint a munka területén a szakszervezetek. Szakmai értékeléseket végzünk, próbálunk érdekünkben lobbizni és felvilágosító tevékenységet folytatunk.

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/

 

Jelezni kívánjuk, hogy van még devizahiteles probléma hazánkban, mely több százezer családot érint. A kormány állítása, hogy már mindent megoldott, egy óriási hazugság.

 

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József ügyvezető

Hiteles Mozgalom

Arany Liliom Alapítvány

 

 

 

------------------ DEVIZAHITELESEK  GYÜLEKEZŐJE ----------------

 

 

A devizahitelesek találkozója 10 órakor a Jászai Mari téri Mc.Donalds előtt. Fél tizenegykor együtt megyünk a tüntetés többi résztvevőjéhez.

 

Hozzatok táblákat, sípot, kereplőt (ami éppen akad otthon).

 

 

 

 

------------------------- FRISS HÍR ----------------------------

 

 

Javasolt megjelenés sárga ruházat vagy sárga (láthatósági) mellény.

Több vidéki városban a szakszervezetek félpályás útlezárásokat szerveznek. Pl:

 

A Vasas Szakszervezet megkezdi a tiltakozást vidéken is a Munka Törvénykönyv tervezett módosítása miatt. A következő időszakban félpályás útlezárásokkal készülünk a rabszolgatörvény ellen.

 

Több vidéki helyszínre is megmozdulást szervezünk.

 

Első alkalommal december 7-én, pénteken, Veszprémben fogunk demonstrálni a Házgyári úton. Meg kívánjuk mutatni, hogy kisebb, összehangolt csoportokkal is tudunk nyomást gyakorolni, és ha szükséges, nagy mértékben tudjuk fokozni a tevékenységet!

 

Veszprémben egy viszonylag rövid időtartamra és rövid távolságon zárjuk le az útszakaszt. Ha azonban a kormány nem enged az álláspontjából, más helyszíneken, hosszabban felvonulva és hosszabb időtartamra fogunk blokkolni demonstrálni.

 

A következő héten Pécsen és Győrben folytatjuk!

 

 

Célszerű, az ilyen megmozdulásokon is részt venni a banki károsultaknak!

 

 

 

------------------------- FACEBOOK ESEMÉNYEK ----------------------------

 

 

Tüntetés a rabszolgatörvény ellen

https://www.facebook.com/events/2031619523594581/

 

 

 

A Hallgatói Szakszervezet a rabszolgatörvény ellen

https://www.facebook.com/events/2063997666997466/

 

 

(a felsorolás nem teljes)

 

 

 

-------------------  A SZAKSZERVEZETEK  FELHÍVÁSA -----------------------

 

A hatalom a társadalom széles rétegei ellen indított támadást: évi ötven nap túlmunkára köteleznék a munkavállalókat, a jelenleginél is kiszolgáltatottabbá helyzetbe kényszerítenék a közszolgákat, s veszélybe kerülhet a tudományos kutatás szabadsága és a tanszabadság. Ezért a Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ra demonstrációt hirdet.

 

Tüntetést szervez a munka törvénykönyve egyoldalú, kizárólag a tőke érdekeit szolgáló módosítása ellen a Magyar Szakszervezet Szövetség (MASZSZ).

 

A demonstráció időpontja:

 

december 8., 10 óra

 

 

Helyszíne:

Budapest, V., Jászai Mari tér – Kossuth tér

 

Találkozó 10 órakor a Jászai Mari téren lesz,

majd a résztvevők

11 órakor átvonulnak a

 

Szent István körút  -  Bajcsy Zsilinszky út  -  Alkotmány utca

útvonalon a Kossuth térre,

ahol beszédek hangzanak el.

 

 

Határozottan tiltakozik a MASZSZ a munka törvénykönyvének egyéni képviselői indítvány alapján történő módosítása, a kormánytisztviselők érdekeit sértő, valamint a tudományos élet szabadsága és a tanszabadság elleni intézkedések miatt is. Ezért mindenkit egységes és határozott fellépésre szólítunk fel, mert nyilvánvaló, hogy a kormány csak az erőből ért.

 

A MASZSZ a tüntetés előkészítésére szervezőbizottságot hozott létre, és várja mindazon szervezetek jelentkezését, amelyek tagjait a tervezett intézkedések sújtják, illetve amelyek készek szolidaritást vállalni az érintett dolgozókkal és diákokkal. A Liga Szakszervezetek és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma már jelezte csatlakozási szándékát.

 

Azt követeljük, hogy vonják vissza a munka törvénykönyvének módosítására irányuló előterjesztést. A kabinet a kormánytisztviselőkre vonatkozó szabályozást ugyancsak érdemi egyeztetés nélkül változtatná meg, a MASZSZ ezt is visszautasítja.

 

A konföderáció szolidáris a tudományos kutatás alaptörvényben rögzített szabadsága és a tanszabadság korlátozása ellen tiltakozó diákokkal is. Az érdekszövetség a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségét sértő lépéseket szintén elfogadhatatlannak tartja.

 

A konföderáció egyébként az érdekképviseletek semmibevételeként értékeli, hogy az Országgyűlés illetékes szakbizottsága kedden a munka törvénykönyvvel kapcsolatos vitában másodjára nem adott szót a szakszervezet képviselőjének. Ez olyan barátságtalan lépés, amely nem segíti elő a megegyezést.

 

A MASZSZ emellett szakszervezeti konzultációt kezdeményez, hogy megismerje a dolgozók véleményét a munka világára vonatkozó szabályok tervezett változásaival kapcsolatban. Ugyanakkor aláírásgyűjtő akciót is indítunk annak érdekében, kívánják-e a munkavállalók egy új, a szociális partnerek konszenzusán nyugvó – tehát valamennyi fél számára elfogadható – munka törvénykönyve megalkotását.

http://www.szakszervezet.net/hu/2014-04-03-13-35-01/1316-eleg-volt-a-kormanyzati-onkenybol-utcara-vonulunk