Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.03

Az LMP együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

lmp-alair---kep.png

 

LMP: azonnal le kell állítani a devizakárosultak elleni végrehajtásokat 

 

Budapest, 2018. március 2., péntek (MTI) - Az LMP a devizakárosultak elleni végrehajtások azonnali leállítását követeli. A párt miniszterelnök-jelöltje pénteken támogatásáról biztosította az Adóskamarát, és aláírta a szerveződés tizenkét pontos követelését.

 

Szél Bernadett ezt megelőzően újságíróknak elmondta: egy 260 milliárd forintos alapot hoznának létre a károsultak megsegítésére abból a forrásból, amelyre a Magyar Nemzeti Bank tett szert a hitelek forintosításakor. 


    Hozzátette: családok százezreit fenyegeti a kilakoltatás, ezért képviselői aláírásokat gyűjtenek egy rendkívüli parlamenti ülésnap érdekében, hogy még a választás előtt meghosszabbítható legyen a kilakoltatási moratórium, hogy "ne csak a választásig tartson az ígérgetés". 


    Szél Bernadett közölte: egyetért az Adóskamarával abban, hogy szükség van a devizahiteles törvények felülvizsgálatára, de egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is szükségesnek nevezte, amelyben szerinte az Adóskamarának is helyet kell kapnia. 


    Ravasz László, az Adóskamara képviselője a legfontosabbnak azt tartotta, hogy ne árverezzenek el lakásokat, ne lakoltassanak ki családokat. Átnyújtotta Szél Bernadettnek az általuk készített törvényjavaslatot, és elmondta: demonstrációra készülnek Budapesten. 

 

MTI 2018. március 2., péntek 11:04

 

 

A Fidesz reakciója, szintén az MTI-től:

 

 

 Budapest, 2018. március 2., péntek (MTI) - Az a Szél Bernadett ígérget most fűt-fát a devizahiteleseknek, aki azt sem szavazta meg, hogy a bankok elszámoltatatásának eredményét visszakapják a devizahitelesek, és az adósok védelmében forintosítsuk a devizahiteleket - hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakció pénteken.

 

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja a devizakárosultak elleni végrehajtások azonnali leállítását követeli és egy 260 milliárd forintos alapot hozna létre a károsultak megsegítésére abból a forrásból, amelyre a Magyar Nemzeti Bank tett szert a hitelek forintosításakor.

 

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja ezt úgy kommentálta, Szél Bernadett csak egy újabb "kiábrándító baloldali politikus", aki a külföldi érdekeket védi, és annak a Soros Györgynek dolgozott, aki spekulációval és mások tönkretételével szerezte vagyonát.

 

Közölték továbbá, hogy Magyarországon jelenleg is kilakoltatási moratórium van érvényben, és a bírósági végrehajtási törvény tavaly áprilisi módosításának köszönhetően a bankok nem árverezhetik el áron alul az ingatlanokat.


    

MTI 2018. március 2., péntek 12:58

 

 

2018. március 2., péntek 12:40


A Fidesz-frakció közleménye

 

    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) - Szél Bernadett a bankok elszámoltatását sem szavazta meg – Reagálás Szél Bernadett (LMP) nyilatkozatára


    Az a Szél Bernadett ígérget most fűt-fát a devizahiteleseknek, aki azt sem szavazta meg, hogy a bankok elszámoltatatásának eredményét visszakapják a devizahitelesek, és az adósok védelmében forintosítsuk a devizahiteleket. Ha rajta és a többi ellenzéki politikusokon múlt volna, megint a bankok jártak volna jól.


De ez nem is csoda, hiszen Szél Bernadett csak egy újabb kiábrándító baloldali politikus, aki a külföldi érdekeket védi, és annak a Sorosnak dolgozott, aki spekulációval és mások tönkretételével szerezte vagyonát. Magyarországon jelenleg is kilakoltatási moratórium van életben, és a bírósági végrehajtási törvény tavaly áprilisi módosításának köszönhetően a bankok nem árverezhetik el áron alul az ingatlanokat. 


     Kiadó: Fidesz-frakció

 

http://os.mti.hu/hirek/134606/a_fidesz-frakcio_kozlemenye

 

 

 

 

Néhány sajtóbeszámoló:

 

 

 

Az LMP a devizakárosultak elleni végrehajtások azonnali leállítását követeli. A párt miniszterelnök-jelöltje pénteken támogatásáról biztosította az Adóskamarát, és aláírta a szerveződés tizenkét pontos követelését.

Szél Bernadett közölte: egyetért az Adóskamarával abban, hogy szükség van a devizahiteles törvények felülvizsgálatára, de egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is szükségesnek nevezte, amelyben szerinte az Adóskamarának is helyet kell kapnia.

https://www.hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2018/03/02/lmp-azonnal-le-kell-allitani-a-devizakarosultak-elleni-vegrehajtasokat/

 

 

 

Ravasz: A legfontosabb, hogy ne kerüljenek családok az utcára

 

Szél Bernadett megígérte: a kamara által korábban lefektetett tizenkét pontnak megfelelően fogják kezelni a devizahitelesek, devizakárosultak ügyét. Ismét bírálta a kormányt, hogy azt a 206 milliárd forintot, amelyet a forintosításból nyert a Magyar Nemzeti Bank, nem hajlandók az adósok megsegítésére fordítani.

E jogszabály elfogadásával rendezni lehetne a devizahiteles-problémát úgy, hogy a magyar családok ne kerüljenek ki az utcára. Hangsúlyozom: a legfontosabb az, hogy ne kerüljenek a lakások árverésre, és ne kerüljenek a magyar családok utcára  – szögezte le Ravasz László, az Adóskamara alapítója.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ravasz-a-legfontosabb-hogy-ne-keruljenek-csaladok-az-utcara-2450943

 
 
 
Az LMP a devizakárosultak elleni végrehajtások azonnali leállítását követeli. A párt miniszterelnök-jelöltje pénteken támogatásáról biztosította az Adóskamarát, és aláírta a szerveződés tizenkét pontos követelését.

 

Családok százezreit fenyegeti a kilakoltatás, ezért képviselői aláírásokat gyűjtenek egy rendkívüli parlamenti ülésnap érdekében, hogy még a választás előtt meghosszabbítható legyen a kilakoltatási moratórium, hogy "ne csak a választásig tartson az ígérgetés". 

https://www.hirextra.hu/2018/03/02/devizakarosultakert-all-ki-az-lmp/

 

 

 


Szél Bernadett

Facebook

 

Együttműködési megállapodást írtam alá az Adóskamara elnökével. Az LMP-nek világos programja van a devizahitelesek megmentésére:


 260 milliárd forintos kártalanítási alapot hozunk létre a Matolcsy-féle jegybank által az alapítványaira elherdált, az árfolyamnyereségen szerzett pénzekből;
 azonnal leállítjuk a végrehajtásokat;
 megtiltjuk, hogy a bank behajtócégeknek adja át a követeléseket;
 bevezetjük az elsétálás jogát: Megszűnik az adóssága annak, aki elveszíti a lakását, amelyre a hitelt felvette;
 szociális bérlakás programot indítunk.

 

 

----------------------------------------------------------------

 

 

Az Adóskamara és az adóskamarát létrehozó devizahiteles szervezetek függetlenek a pártoktól. 

 

Minden parlamentben lévő és minden parlamentbe kerülő párttal, a jelenlegi és a következő kormánnyal együtt kíván működni. 

 

Vannak pártok, amelyek kíváncsiak a véleményünkre, álláspontunkra. Vannak pártok, akik az érintettekkel (köztük az Adóskamarával) kívánják a súlyos társadalmi problémát megoldani. Eddig a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd és az LMP fogadta el a 12 pontban összesített követelést.

 

Vannak pártok, amelyek egyáltalán nem kíváncsiak sem az Adóskamara, sem más civil devizahiteles szervezet véleményére.

 

A probléma már nagyjából egy évtizede ismert, épp ideje már végleges megoldást hozni.

 

Azért hogy erre esélyünk legyen tüntetést szervezünk 2018. március 11.-én.

 

tuntire-hiv---kep-szoveges.png

 

Rabok legyünk vagy szabadok? Ez az igazi választás 2018

 

https://www.facebook.com/events/150609072419995/