Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.15

a kibővített 12 pont átadása a parlamenti pártoknak

12-atad---kep-00.png

 

 

Meghívta az Adóskamara a parlamenti pártokat, hogy átadják sajtótájékoztató keretében nekik a kibővített 12 pontot.

 

Megjelentek és átvették (abc-ben):

DK

Jobbik

LMP

MSZP

Párbeszéd

 

 

Az átadás előtti sajtótájékoztató és néhány rövid riport:

 

 

 

 

 

Néhány sajtóbeszámoló:

 

 

Az Adóskamara kiűzné a politikát a bíróságokról

Magyar Nemzet

Kezdeményezésünk lényege, hogy minden magyar állampolgár részesüljön védelemben a bíróság, az ügyészség vagy a fogyasztóvédelem által. Amíg ez nem valósul meg, addig Magyarországon nem beszélhetünk jogállamról, s enélkül a devizahitel-károsultak problémája sem oldható meg – jelentette ki az Adóskamara vezetője a képviselői irodaház lépcsőjén tartott tegnapi sajtótájékoztatón. A harmincéves bírói tapasztalatot szerzett Ravasz László arról is beszélt, hogy bár sokak szerint a devizahitelesek problémája egyéni gond, erről szó sincs. Éppen ellenkezőleg, az állampolgári védelem hiányának egyik megnyilvánulási formája az a tragédia, amely a devizahitel-károsultak százezreit sújtja. (részlet)

 

https://mno.hu/gazdasag/az-adoskamara-kiuzne-a-politikat-a-birosagokrol-2447412

 

 

12-atad---kep-01.png

 

 

„Ne szakítsanak szét kilakoltatás miatt családokat”

HÍR TV

A 12 pontból álló javaslatcsomagot az Országgyűlés Irodaháza előtt vették át parlamenti képviselők. 

Az LMP-s Schmuck Erzsébet szerint hiába van például magáncsőd, ha az nem nyújt megoldást a rászorulóknak.

„A Magyar Nemzeti Banknak a szerepét tisztázni kell, a nemzeti bankban felhalmozott forrásokat arra kell használni, hogy kártalanítsuk azokat az embereket, akik a devizahitel miatt olyan helyzetbe kerültek, amit baloldali emberként és politikusként sem tudok elfogadni” – emelte ki Szakács László szocialista országgyűlési képviselő.

A Jobbik továbbra is állítja: a felvétel napján lévő árfolyamon kell forintosítani a devizahiteleket. „A kilakoltatási moratórium meghirdetése egészen a probléma megoldásáig alapkövetelmény, valamint az ezen esetekre vonatkozó végrehajtási moratórium kihirdetése szintúgy lenne. Úgy gondolom, hogy ebben egyetértés mutatkozik a civil erők és a jobb érzésű parlamenti erők között” – mondta Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese. (részlet)

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ne-szakitsanak-szet-kilakoltatas-miatt-csaladokat-2447377

 

 

12-atad---kep-02.png

 

 

Hiteltelenek

zarojel.hu

Szintet léptek a devizahiteles érdekvédő szervezetek tegnap, amikor az Adóskamara a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján már nem csupán a devizahiteles károsultak megmentését követelte, de a politika kivonulását is az igazságszolgáltatásból. Érvelésük szerint addig, amíg a politika rátelepszik a bíróságoktól, ügyészségektől kezdve az oktatáson át egészen az egészségügyig mindenre, lehetetlen az egyéni és társadalmi érdekek érvényre juttatása. Ennek oka, hogy az „elfoglalt” szervezeteken keresztül szűk pártpolitikai érdekeket erőltetnek rá a társadalomra.

A devizahiteles károsultakat képviselő szervezeteket, illetve a Baumag-, Quaestor- vagy Buda-Cash-ügyek károsultjait összefogó tömörülés… (részlet)

 

https://zarojel.hu/hiteltelenek-magyar-nemzet/

 

12-atad---kep-03.png

 

Az Adóskamara kiűzné a politikát a bíróságokról

althir.org

Ha sikerül a vázolt folyamatot elindítani – hangsúlyozta Ravasz –, akkor van rá esély, hogy az igazságszolgáltatás képes legyen megvédeni az egyéneket, s ellenőrizni, korlátozni tudja a politikai, gazdasági túlhatalmat az egyén és a társadalom védelme érdekében. S ha megtettük ezt az alapvető lépést, akkor a társadalom egyéb területein is elindulhatnak a változások, és a politika helyett a szakértelem veheti át a vezető szerepet például a szakmai önállóságától megfosztott oktatásban és egészségügyben. (részlet)

 

https://althir.org/az-adoskamara-kiuzne-a-politikat-a-birosagokrol-11411555.html

 

12-atad---kep-04.png

 

 

A parlamenti pártoknak kiküldött meghívó:

 

Tisztelt …..   !

 

Bizonyára tudomására jutott már, hogy 2018 január 13-án megalakult az Adóskamara, mely összefogja a pénzügyi rendszer károsultjait.

 

Többek között, sem a devizahitel, sem a Quaestor károsultjai nem érzik úgy, hogy érdemben rendeződött volna a problémájuk. Jelen pillanatban 900.000 végrehajtás van folyamatban banki és egyéb pénzügyi hitelek miatt. A kilakoltatások pedig nagy ütemben fognak folytatódni májusban, miután a kilakoltatási moratórium ideje lejár.

 

A kormány felé több devizahiteles kérelmet, követelést juttattak már el jogvédő, civil szervezetek, de érdemi választ nem kaptak. Utolsó információnk szerint Völner Pál igazságügyi államtitkár találkozni sem hajlandó a károsultak képviselőivel.

 

Ilyen körülmények között a kárvallottaknak életfontosságú volt egy olyan szervezet létrehozása, mely képviseli az érdekeiket és egységbe tömöríti őket.

 

Az Adóskamara ezen károsultaknak a követelését, a „Márciusi 12 pontot” kívánja átadni az összes parlamenti párt képviselőjének.

 

Az átadás ideje és helye :

2018. február 14.  11.00 óra

Budapest, Széchenyi rakpart 19

Képviselői Irodaház

 

Kérjük, hogy amennyiben a legkisebb mértékben is figyelmet fordít a devizahitelesek és egyéb pénzügyi károsultak érdekeinek megvédésére, biztosítsa képviselőjük által, hogy fenti anyagot átadhassuk Önöknek. Az átadásra meghívjuk a sajtó munkatársait is.

 

Természetesen az anyag átadása után várjuk mielőbbi visszajelzésüket, hogyan, mi módon garantálják ezen emberek igen jelentős gondjának megoldását.

 

Az ügy súlyosságára tekintettel fontosnak tartjuk, hogy a tudomásunk szerint február 19-én kezdődő plenáris ülésszakon már konkrét megoldási javaslatok is kerüljenek az országgyűlés elé.

 

Bízunk abban, hogy közös célunk e társadalmi probléma megoldása.

 

Budapest, 2018. február 10.

 

Tisztelettel

Dr Ravasz László

Adóskamara képviseletében