Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.16

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

12-es-jobbik--kep-01.png

 

 

 

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

 

Budapest, 2018. február 16., péntek (MTI)

 

- A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 Z. Kárpát Dániel azt mondta, hogy a megállapodással is szeretnék segíteni a devizahitelesek gondjainak megoldását.


    A képviselő kijelentette: a hiteleket felvételkori árfolyamon kell forintosítani, a devizahitelek miatt elrendelt végrehajtásokat a probléma megoldásáig fel kell függeszteni, teljes körű kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni és el kell számoltatni az érintett kereskedelmi bankokat.


    Z. Kárpát Dániel az együttműködés céljaként nevezte meg, hogy rendezzék a devizahitelesek helyzetét. Kiemelte, hogy a Jobbik a parlamentben is képviselni fogja az Adóskamara 12 pontos, a devizahiteles probléma megoldására kidolgozott javaslatát. Hozzátette, nem tudnak azonosulni azzal, hogy a kormány piaci árfolyamon forintosította a hiteleket, ahogy azokat az ellenzéki véleményeket sem tudják elfogadni, hogy a hiteleket a költségvetés vegye át.


    Ravasz László, az Adóskamara képviselője arról beszélt, hogy lassan kialakul egy összefogás a devizahitelesek között és az érintettek együtt próbálják megvalósítani a közösen alkotott programjukat.

 

12-pont-es-jobbik---kep-2--.png

 


    Kiemelte, hogy az összes politikai párttól támogatást kérnek. Azt szeretnék, ha mindegyikük aláírna egy ilyen jellegű megállapodást, hogy megoldást találjanak a problémára - közölte. Szavai szerint ugyanis egy társadalmi problémáról, egy olyan rendszerhibáról van szó, amit csak akkor lehet megoldani, ha az emberek számára biztosítják az egyéni és társadalmi jogvédelmet - érvelt.


    Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel azt mondta, amennyiben kormányra kerülnek, azonnali kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot vezetnek be, egészen addig, amíg nem tudják felvételkori árfolyamon forintosíttatni a hiteleket.


    A politikust, más témában is kérdezték, …

 

 

bnd \ bzt \ hgpMTI 2018. február 16., péntek 18:11

 

-----------------------------                      -----                 ----------------------------------

 

 

Devizahiteles kormányprogramot állított össze a Devizahiteles Kerekasztal (2018.02.16)

 

 

 

 

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával

 

https://alfahir.hu/2018/02/16/ravasz_laszlo_z_karpat_daniel_jobbik_adoskamara_devizahitelesek