Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.04

6 éves a Hiteles Mozgalom

Dr. Bánóczy János gépészmérnök, alkalmazott matematikus, szakközgazdász, mérlegképes könyvelő, egyetemi docens - BME GTK Közgazdaságtan Tanszék - volt az előadó-vendégünk az idén, 2017. március 27.-én

 

b.-j.----01.png

 

Nagy meglepetésünkre, kis filmrészlettel, Krishnamurti és Zeitgeist idézettel kezdte az előadását.

 

 

https://drive.google.com/file/d/0Bx--vPXVParXeFpPekFNdXdZR28/view

 

Ezt a teljes Zeitgeist filmet persze nem néztük végig (itt most szinkronizálva láthatjátok).

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=JcbMW5Y5HxY

 

 

Nem telt el még 10 perc sem, a kérdéseinkkel a felépett előadás már szét is zilálódott. Közel 3 órán keresztül beszélgettünk.

 

Ahogy lenni szokott, jó néhány kérdésünkre kaptunk választ, miközben sokkal több kérdés merült fel.

 

A vendégünknek nemrég jelent meg a könyve: NÉPI PÉNZ

 

https://nepipenz.wordpress.com/

 

"Az, hogy a világot valakik irányítják a háttérből, az világosan látszik az eseményeket figyelőknek az utóbbi évtizedek – politikai, katonai, gazdasági és kiemelten pénzügyi – történéseinek elemzéséből. Szándékos, szemmel láthatóan profitszerzésre irányuló bankválságok; nemzetek erőforrásainak, vagyonának elszívása kamat és árfolyam spekulációkkal; kreált indok alapján végrehajtott katonai agresszió; stb.

A rendszer működésének jellemzésére könnyű egyszerű példákat találni. Ennek ellenére a fenti, alapvető kérdésekre nem nagyon kap választ a téma iránt érdeklődő, azt kutató.
Ezért érdemes újra és újra elővenni a pénz történetét, mert sok minden megérthető belőle a világban zajló eseményekből."

 

 

dsc00015.jpg

 

dsc00014.jpg

 

Mivel a Good Spirit Bar volt a rendezvényünk helyszine, a végén már nagyon jó hangulatban voltunk. Leginkább azért feszülten figyeltünk...