Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.15

20 éves a devizahitelezés - a rendezvénysorozatról

mti-reszlet---kep----2020.08.15.png

MTI OS közlemény

 

 

Közel 20 éve indult hazánkban a devizahitelezés! A Hiteles Mozgalom rendezvénysorozattal törekszik tisztázni a még homályos foltokat, valamint rá kívánunk világítani a bankok és az állami szervezetek megtévesztéseire, felelősségére is.

 

        Ismert, hogy több tízezer család ment tönkre, több mint egymillió szerződést újra számoltak, több mint hatvanezer perből néhány ezer még folyamatban van. Több alapfogalom és összefüggés azonban továbbra sem ismert.

     A fontos kérdéseket a rendezvényeinken meghívott szakértőkkel három csoportosításban vitatjuk majd meg.

 

A BANKOK PÉNZTEREMTÉSE ÉS A DEVIZAHITEL

     A forintgyengülése miatt az adósok egyre többet fizettek. Hová került ez a pénz? Mi volt a bankok érdeke szerződéskötéskor?

 

SZÁSZ KÁROLY LEVELE A KÚRIÁNAK

     2013 januárjában válaszolt a PSZÁF elnöke a Kúria kérdéseire. Azóta eltelt közel hét év, ismerjük a devizaárfolyamok változását, jogegységi határozatok, uniós bírósági döntések és devizahiteles törvények születtek. Miben hazudott a PSZÁF elnöke? Mit hallgatott el? Milyen következményei voltak a levelének?

 

KOCKÁZAT VAGY TULAJDONSÁG?

     20 év alatt már a második gazdasági válságot éljük meg napjainkban. A devizaárfolyamok emelkedése látható volt-e előre a szerződéskötések idején? Az hogy a havi törlesztő részlet emelkedik, az kockázat bekövetkeztének tekinthető vagy a devizahitel alapvető tulajdonsága?

 

 

http://os.mti.hu/hirek/154901/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye

 

 

 

Elkezdtük a rendezvények szervezését. Hamarosan részletek!

 

 

Várjuk az érdeklődők, a devizahiteles aktivisták és a devizahiteles szervezetek jelentkezését, közreműködését.

 

hitelesmozgalom@gmail.com