Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.06

újabb váratlan fejlemény - június 13.-án nem lesz tárgyalásom

Mivel a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma  nem csak azt a keresethalmazt küldte vissza a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, mely nem tartozik az ő illetékességébe, hanem az egész aktakupacot, így hírtelen nem jogszerű hogy két perem van. Ugyanis nem lehet két bíróságnál ugyanazon jogszabályra (tisztességtelen szerződési feltétel) hivatkozva perelni. 

Jogász nyelven:

„Mivel a PKKB az először a PKKB, majd a Tisztelt Törvényszék által az áttételt elrendelő végzésekben elkövetett eljárási hibára, a hatáskör hiányának rendelkező részben történő megállapítása elmaradására tekintettel az eljárást (annak a majdani jogorvoslati eljárásban elrendelhető megismétlésére kötelezés veszélye) miatt nem kívánta folytatni, hanem az Ítélőtáblához fordult az eljáró bíróság kijelölése érdekében, előállhat az a helyzet, hogy két különböző bíróságnál, vagy ugyanazon bíróság két tanácsánál fog  a felek között ugyanabból a ténybeli alapból származó ugyanazon jog iránt per folyni. Ez a helyzet a felperesi álláspont szerint a per megszüntetésével oldható fel a legegyszerűbben, ezért az erre vonatkozó kérelmet előterjesztjük.”


Másfél év alatt a kereset megjárta a PKKB gazdasági és polgári csoportjait, majd a Fővárosi Törvényszék gazdasági és polgári kollégiumát. A kereset már a 6. bírónál van.


 

birosagok-szervezete.jpg

 

Most majd (valamikor) a Fővárosi Ítélőtábla fogja eldönteni, hogy ki tárgyaljon: a PKKB vagy a Törvényszék?

A Fővárosi Törvényszéken indított, kimondottan és kizárólag csak oda tartozó peremet, a második tárgyalás előtt egy héttel meg kellett szüntetni a fentiek miatt. Így június 13.-án nem lesz tárgyalásom a Fővárosi Törvényszéken.